Skip to main content

Ταχύτητες ρεκόρ από το νέο Router της Cisco

Η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cisco ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει έναν καινούργιο διακομιστή (router), 12 φορές πιο δυνατό από τους ανταγωνιστές της, που θα επιτρέπει ακόμη πιο γρήγορες συνδ
Η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cisco ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει έναν καινούργιο διακομιστή (router), 12 φορές πιο δυνατό από τους ανταγωνιστές της, που θα επιτρέπει ακόμη πιο γρήγορες συνδέσεις, οι οποίες θα καθιστούν δυνατό να «κατεβάσει» κάποιος το σύνολο της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Το νέο μηχάνημα, με την ονομασία CRS-3, «έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της νέας γενιάς στο Ιντερνέτ και για να προσδώσει μία σημαντική ανάπτυξη στην αναμετάδοση βίντεο, φορητών μηχανημάτων και νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για την τρέχουσα δεκαετία και για ακόμη περισσότερο», τονίζει η εταιρεία.

Η Cisco τήρησε αυστηρή εχεμύθεια όσον αφορά στις πληροφορίες για την πρωτοποριακή αυτή εξέλιξη, υποσχόμενη στους δημοσιογράφους και τους αναλυτές «μία σημαντική ανακοίνωση που θα αλλάξει για πάντα το Ίντερνετ και τον αντίκτυπό του στους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση».

Το CRS-3 θα διαθέτει μια δυνατότητα μετάδοσης που θα μπορεί να φθάνει τα 322 terabits ανά δευτερόλεπτο, δηλ. 322 τρισ. bit το δευτερόλεπτο. Γεγονός που σημαίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, πως ο νέος διακομιστής θα έδινε τη δυνατότητα σε όλον τον κινεζικό πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των παιδιών, να βρίσκονται σε βιντεο-τηλεδιάσκεψη την ίδια στιγμή.

Η Cisco τόνισε πως η αμερικανική τηλεφωνική εταιρεία ΑΤ&Τ ήδη έχει δοκιμάσει τη συσκευή, με κόστος ανά τεμάχιο 90.000 δολάρια, στα πλαίσια ενός πειραματικού ελέγχου ενός dorsal 100 gigabit μεταξύ της Νέας Ορλεάνης και του Μαϊάμι.Το dorsal είναι το κεντρικό τμήμα του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που επιτρέπει τη διασύνδεση μεταξύ των μικρότερων δικτύων.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση προ μηνός από τον ιντερνετικό γίγαντα Google της πρόθεσής του να καταστεί πρωτοπόρος στην πλοήγηση σε μεγάλες ταχύτητες, εγκαθιστώντας μέσα στους επόμενους μήνες ακόμη πιο γρήγορα δίκτυα από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους περισσότερους Αμερικανούς.