Skip to main content

Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε στους πολίτες η Τουρκία

Οι Τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με "αυθαίρετες συλλήψεις", όπως λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ταξιδιωτική οδηγία για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, οι Τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με "αυθαίρετες συλλήψεις".

Επιπλέον τους προτρέπει να αναθεωρήσουν ένα πιθανό ταξίδι στις ΗΠΑ και να λάβουν προληπτικά μέτρα εάν αποφασίσουν να ταξιδέψουν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ένοχο έναν Τούρκο τραπεζίτη ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις, σε μια υπόθεση που έχει οξύνει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ και η οποία έχει, σύμφωνα με την Άγκυρα, πολιτικά κίνητρα.

Σε ταξιδιωτική οδηγία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι υπήρξε πρόσφατα μια αύξηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις και στα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής Μεχμέτ Χακάν Ατίλα ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα η Hurriyet.

"Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει. Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank", σημείωσε ο Σιμσέκ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται η Hurriyet.