Skip to main content

Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Mία λύση για ξέγνοιαστες διακοπές

Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί μεν να μην είναι υποχρεωτική, μπορεί όμως να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ο ερχομός της άνοιξης αλλά και το Πάσχα που πλησιάζει είναι δύο πολύ καλοί λόγοι για να ξεκινήσουμε τα σχέδιά μας για τις διακοπές μας είτε σε όμορφους προορισμούς στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό.  Άλλωστε το ταξίδι ξεκινάει από τον προγραμματισμό του και όσο καλύτερα το οργανώσουμε τόσο πιο ξέγνοιαστα θα απολαύσουμε τις διακοπές μας.

Όσο καλά όμως και να προετοιμαστούμε, δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε τα πάντα που μπορούν να συμβούν: τις αποσκευές που ενδέχεται να χαθούν, την καθυστέρηση της πτήσης, ένα μικρό ατύχημα και άλλα. Μια ανατροπή στα σχέδιά μας μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο ταξίδι μας αλλά και να μας επιβαρύνει με κόστη τα οποία δεν είχαμε προϋπολογίσει. Έτσι μπορεί να κληθούμε να καλύψουμε από τα μικρά έξοδα που μπορεί να προκύψουν από την καθυστέρηση μιας πτήσης έως και τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται αν χρειαστεί να νοσηλευτούμε στο εξωτερικό. Πώς μπορούμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε το ταξίδι μας;

Μια πρακτική λύση στη προκειμένη περίπτωση είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση, που μπορεί μεν να μην είναι υποχρεωτική, μπορεί όμως να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο ταξίδι μας. Ο ρόλος της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να μας προστατεύει και να καλύψει τα αναπάντεχα έξοδα που μπορεί να συμβούν από τη στιγμή  που θα αναχωρήσουμε από το σπίτι μας, κατά τη διάρκεια παραμονής μας στον προορισμό μας και μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψουμε πίσω στην κατοικία μας.

Στην αγορά υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων που διαφέρουν σε κόστος, πληρότητα και καλύψεις. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, ανάλογα με το ταξίδι που προγραμματίζουμε - τις ημέρες που θα λείψουμε αλλά και τον προορισμό που θα πάμε, να επιλέξουμε ένα πρόγραμμα  που θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες μας.

Μιλήσαμε με την Ανδριάνα Κοκκίου, Consumer Lines Senior Underwriter της AIG Greece, για τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που μας προτείνουν.

«Στην AIG παρέχουμε προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που προσαρμόζονται στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου, στο σκοπό του ταξιδιού, αλλά και στην οικονομική του δυνατότητα. Ενδεικτικά καλύπτουν δαπάνες λόγω καθυστέρησης αναχώρησης ή καθυστέρησης άφιξης αποσκευών, δαπάνες που θα προκύψουν αν το ταξίδι διακοπεί λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, καθώς και όλα τα σχετικά ιατροφαρμακευτικά έξοδα», τονίζει η κυρία Κοκκίου.

Παράλληλα, σημειώνει η ίδια, με την παγκόσμια υπηρεσία AIG Travel, ο ταξιδιώτης μπορεί σε 24 βάση να καλέσει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται, για να λάβει γενικές, τεχνικές και ιατρικές πληροφορίες, ιατρική βοήθεια ή διακομιδή σε νοσοκομείο, αλλά και την εγγύηση ή πληρωμή των απαιτούμενων ποσών σε νοσοκομεία, ιατρούς κλπ. Τα προγράμματα αυτά είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να είναι εύκολα και με κατανοητούς όρους για τον ταξιδιώτη, να εκδίδονται άμεσα και γρήγορα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ παράλληλα είναι  ιδιαίτερα προσιτά, με κόστος που ξεκινά από τα €16,73 ανά άτομο για ένα ταξίδι εντός Ευρώπης διάρκειας έως 7 ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της AIG, μιλήστε με τον ασφαλιστή σας ή επισκεφτείτε το site της εταιρίας: www.aig.com.gr.