Skip to main content

Ταξιδιάρικες ειδήσεις

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, Καστοριά: Η λίμνη στις καλύτερες αποχρώσεις της, στο πρώτο κρύο ηλιοβασίλεμα του φθινοπώρου.
Το πιο γρήγορο WiFi της Ευρώπης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της απόφασής της να προσφέρει δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση του επιβατικού κοινού των αεροδρομίων στο  Ίντερνετ, ανέπτυξε συστήματα ασύρματης πρόσβασης (WiFi) στα κυριότερα κρατικά αεροδρόμια. Για τους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω και Χίου, το έργο που αφορούσε τη μελέτη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο υλοποιήθηκε -έπειτα από τοπικούς διαγωνισμούς- με πρωτοποριακές συσκευές υψηλής τεχνολογίας WiFi του αμερικανικού οίκου Xirrus. Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη το έργο ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στις 3 Σεπτεμβρίου. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου WiFi δικτύου στο «Μακεδονία» το καθιστά πρώτο στην Ευρώπη με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης έως και 500 χρηστών με ταχύτητες έως 300 Mbps (802.11 n) ανά χρήστη.

Ο Δήμος Αθηνών συμφώνησε: Απέδωσαν τελικά οι προσπάθειες που κατέβαλε το προεδρείο της  Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής για τη θεσμοθέτηση του «ελεύθερου του χώρου έμπροσθεν των ξενοδοχείων», ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών/τουριστών από ταξί, τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα. Με τη νέα διάταξη κάθε ξενοδοχείο θα μπορεί να εξασφαλίζει τη χρήση, έναντι αμοιβής, μίας, δύο ή τριών θέσεων μπροστά στην είσοδό του. Θα εκδίδεται τριετής άδεια με δυνατότητα ανανέωσης.

Γεύσεις Τσεχίας: Η ιστοσελίδα «Γευθείτε την Τσεχία» μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Διαδίκτυο. Οι συντονισμένες προσπάθειες του οργανισμού τουρισμού, της ένωσης ξενοδοχείων και εστιατορίων και της ένωσης μαγείρων και ζαχαροπλαστών της χώρας κατέληξαν στη δημιουργία της ιστοσελίδας www.czechspecials.com, η οποία προσφέρει έναν κατάλογο με τις καλύτερες συνταγές των περιφερειών της Τσεχίας, ενώ παρατίθενται και ελκυστικές φωτογραφίες παραδοσιακών τοπικών γευμάτων. Στόχος του project είναι η Τσεχία και οι τουριστικοί της προορισμοί να γίνουν ακόμα πιο ελκυστικοί μέσω της κουζίνας. Ο ελληνικός τουρισμός πού να σκεφτεί κάτι ανάλογο…

«Φθινοπωρινές Χορδές»: Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στην Πράγα από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας μεγάλα ονόματα της κλασικής και τζαζ μουσικής σκηνής. Το πρόγραμμα έχει ανοικτό χαρακτήρα με έμφαση στην ερμηνευτική ποιότητα, καθώς και στη διακριτική προσέγγιση των μουσικών ειδών. Το φεστιβάλ προσελκύει μουσικά σχήματα και διακεκριμένους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.strunypodzimu.cz.