Skip to main content

Έτσι θα σωθεί η τουριστική σεζόν του 2017 για τη Βόρεια Ελλάδα

Οι επόμενες ενέργειες που πρέπει αμέσως να γίνουν, μετά τη θετική απόφαση του υπουργού Υποδομών να μεταθέσει τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Υπάρχει χρόνος, μέχρι πριν τις γιορτές, για να διασωθεί η θερινή τουριστική σεζόν για τη βόρειο Ελλάδα, αν η Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων "ανοίξει τα slots" και δώσει στις αεροπορικές εταιρείες εμπορικές ώρες για τις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Όπως είπε στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αλλά και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, η ανακοίνωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, για μετάθεση των εργασιών Δ' Φάσης στους διαδρόμους του αεροδρομίου "Μακεδονία" για το φθινόπωρο του 2017, ήταν μία θετικότατη εξέλιξη αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα από τις ενέργειες που θα επιτρέψουν στις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την θερινή τουριστική περίοδο, όπως και στους tour operators να οργανώσουν πακέτα διακοπών.

"Υπάρχει πρόβλημα με τα slots που είναι από τις 11 το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα. Αυτές οι ώρες δεν είναι εμπορικές, καθώς χάνεται μία ωφέλιμη ημέρα διακοπών, αν συνυπολογιστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη μετάβαση στα αεροδρόμια, ειδικά στις μεγάλες πόλεις", εξήγησε ο κ. Τάσιος.

Ήδη δύο low cost αεροπορικές εταιρείες, η βρετανική  Jet2Com και η ιταλική Neos Air, ενημέρωσαν ότι σκοπεύουν να μειώσουν τις προγραμματιζόμενες πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, από τέσσερις την εβδομάδα, σε μία. Για την Χαλκιδική που έχει επενδύσει στην προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από αυτές τις δύο αγορές, αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής high season, το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Aνησυχητικά επίσης ήταν και τα μηνύματα από τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τουριστικό οργανισμό, τον TUI.

Ωστόσο ακόμη υπάρχει λίγος χρόνος για να γίνουν εγκαίρως οι απαιτούμενες διορθώσεις και να αποφευχθεί έτσι ένα μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και όσων περιοχών της βόρειας Ελλάδας εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο "Μακεδονία".