Skip to main content

Taschenbergpalais Kempinski Dresden: Ξαναγεννημένο από τις στάχτες

Χτίστηκε το 1705 από τον Εκλέκτορα της Σαξονίας και βασιλιά της Πολωνίας Αύγουστο τον Ισχυρό, για την αγαπημένη του, Anna Constantia, κοντέσα του Cosel.
Χτίστηκε το 1705  από τον Εκλέκτορα της Σαξονίας και βασιλιά της Πολωνίας Αύγουστο τον Ισχυρό, για την αγαπημένη του, Anna Constantia, κοντέσα του Cosel. Έπειτα από τον τσακωμό τους το 1713, το παλάτι χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία για τους διαδόχους, Εκλέκτορες της Σαξονίας και  την Πριγκίπισσα του Wettin.

Θεωρήθηκε ένα από τα ομορφότερα κτήρια σε στυλ μπαρόκ στη πρωτεύουσα της Σαξονίας και υπήρξε ένα αναπόσπαστο τμήμα στη ζωή και τον πολιτισμό της Δρέσδης, έχοντας διάφορους μισθωτές κατά καιρούς, πολλοί από τους οποίους βοήθησαν να διαμορφωθεί και η ιστορία της περιοχής.

Το παλάτι στην αυθεντική του μορφή επέζησε μέχρι το Φεβρουάριο του 1945, όταν καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Δρέσδης. Μισό αιώνα αργότερα, ανοικοδομήθηκε με μεγάλη φροντίδα, με κόστος που άγγιξε τα  130 εκατ. ευρώ. Τα ιστορικά τμήματα συνδυάστηκαν αρμονικά με σύγχρονες δομές και έδωσαν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα πραγματικής μετενσάρκωσης του ξενοδοχείου.  Διάφορα  γλυπτά και εικόνες ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτηρίου και σήμερα κοσμούν την κεντρική είσοδο του Taschenbergpalais Kempinski Dresden.