Skip to main content

Ουρές για τη διανομή τροφίμων του δήμου Θεσσαλονίκης(φωτο + vid)

Αιτία η καθυστερημένη άφιξη ενός φορτηγού με εμπόρευμα που επρόκειτο να διανεμηθεί στους περίπου 8.000 δικαιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους δικαιούχους για τη διανομή τροφίμων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αιτία η καθυστερημένη άφιξη ενός φορτηγού με εμπόρευμα που επρόκειτο να διανεμηθεί στους περίπου 8.000 δικαιούχους από τους 9.196 του δήμου Θεσσαλονίκης που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η τρίτη διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε όπως και τις άλλες δύο φορές στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ. Ωστόσο, δεν ξεκίνησε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 9.00 αλλά πολύ αργότερα εξαιτίας της καθυστερημένης άφιξης ενός φορτηγού με ευπαθή προϊόντα, το οποίο παρουσίασε βλάβη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περιμένουν μέσα στο περίπτερο 16 χιλιάδες κόσμου και να σημειωθούν εντάσεις. Παρά τις εξηγήσεις των υπαλλήλων του δήμου από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι δικαιούχοι άρχισαν να φωνάζουν και να προκαλούν φασαρίες.

«Εξηγήσαμε από την αρχή ότι θα καθυστερούσαμε λόγω μιας αβαρίας που είχε το φορτηγό το οποίο μετέφερε το ένα προϊόν. Αναφέραμε επίσης ότι τα τρόφιμα φτάνουν για όλους και πως δε θα υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει» είπε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα. Όπως εξήγησε, «κάποια προϊόντα όπως το τυρί μεταφέρονται την ίδια ημέρα διανομής καθώς είναι ευπαθή».

Σήμερα μοιράστηκαν στους δικαιούχους τρόφιμα, φρούτα - λαχανικά, ελαιόλαδο, κοτόπουλο, τυρί και είδη βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων).