Skip to main content

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους οδηγούς στην ΠΑΘΕ

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός της Πιερίας, εξαιτίας των έργων συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τονίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγμ
Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός της Πιερίας, εξαιτίας των έργων συντήρησης και ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου, τονίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με πρωτοβουλία του νομάρχη Πιερίας, Γιώργου Παπαστεργίου.

Όπως τονίστηκε από τους αρμόδιους φορείς, τα έργα που πραγματοποιούνται έχουν ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό και οι τουρίστες να ταλαιπωρούνται, κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο νομάρχης κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως η κοινή προσπάθεια των φορέων της Πιερίας για προσέλκυση του τουρισμού, η προετοιμασία, και η τουριστική προβολή, ουσιαστικά εξανεμίζεται, καθώς οι τουρίστες θα αναζητήσουν προορισμούς στους οποίους θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν δράσεις, όπως να κατατεθούν κατά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι ο κρατικός φορέας που επιβλέπει την παραχωρησιούχο εταιρία, για διαφυγόντα κέρδη και απώλεια εσόδων και να κατατεθούν αγωγές κατά της εταιρίας που έχει αναλάβει τη συντήρηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεθώνης, Κώστας Αβραμίδης, οπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδροςτης Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος, ο πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και οπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του νομού, ΔημήτρηςΠανταλώνας.