Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ διεμήνυσε ότι αν το Βερολίνο επιμείνει στη θέση του ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, τότε το Ταμείο θα αποχωρήσει.

Ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε, στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τσίπρας και Λαγκάρντ συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, στη συζήτηση, η κυρία Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός και στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντέτεινε ότι σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019-2020.

(φωτογραφία αρχείου)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ