Skip to main content

Ταχιάου: Πρόβλημα Τσίπρα και η ψηφοφορία και η Κωνσταντοπούλου

«Δεν μπορεί εμείς να στηρίζουμε την κυβέρνηση κι οι κυβερνητικοί βουλευτές όχι», λέει η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του Ποταμιού στη Voria.gr.

«Δεν είμαστε δεδομένοι και δεν πρέπει να μας θεωρούν ως τέτοιους». Αυτό δήλωσε στη Voria.gr η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του «Ποταμιού», Χριστίνα Ταχιάου, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα την ερχόμενη Τετάρτη.

Η κ. Ταχιάου επισημαίνει πως «αυτό που συνέβη στην προηγούμενη ψηφοφορία στη Βουλή δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί. Δεν είναι δυνατό σε κάθε νομοσχέδιο να στηρίζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης την κυβέρνηση. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί από τον κ. Τσίπρα».

Εκτίμηση της κ. Ταχιάου είναι πως «δε θα πάει μακριά η βαλίτσα» και πως την Τετάρτη ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερες απώλειες από την κυβερνητική πλειοψηφία ή ακόμη κι από βουλευτές της αντιπολίτευσης που στην πρώτη... δόση των προαπαιτούμενων στήριξαν την κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι το Κοινοβούλιο ή η κυβέρνηση. Είναι πολύ πιθανό πλέον να έχουμε πολύ σύντομα εκλογές», δήλωσε.

Τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος πρέπει, σύμφωνα με την κ. Ταχιάου, να τις αναλάβει ο πρωθυπουργός, όπως άλλωστε και το θέμα που έχει ανακύψει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου, παρόλο που προσωπικά έχουμε συναντηθεί σε πολύ κανονικές συνθήκες και με ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά, εντός της Βουλής επιδεικνύει αυταρχισμό. Πρέπει και η ίδια να καταλάβει ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι όμηρός της. Δεν μπορεί να περιμένει όλη η Ευρώπη τις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου κι εκείνη εσκεμμένα να κάνει καθυστερήσεις. Δεν πρόκειται για απλή τυπολατρεία, όπως τεχνηέντως επιχειρεί να δείξει η ίδια και το περιβάλλον της. Πρόκειται για απεχθή αυταρχισμό, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες», είπε η κ. Ταχιάου.

Η βουλευτής μάλιστα τονίζει ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου έγινε 'πρόβλημα' της χώρας και του Κοινοβουλίου κακώς. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσει ο κ. Τσίπρας. Εμείς ψηφίσαμε την κ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής, παρά τις επιφυλάξεις μας, επειδή είχαμε κάποιες δεσμεύσεις από τον κ. Τσίπρα κι επειδή ήταν επιλογή του και λειτουργούμε με συναίνεση. Αυτός το ζήτησε, αυτός πρέπει τώρα να το λύσει».

Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη, οι βουλευτές του «Ποταμιού» αναμένεται να υπερψηφίσουν τα νέα προαπαιτούμενα, καθώς είναι δεδομένος ο προσανατολισμός τους στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως επισημαίνουν.