Skip to main content

«Ταβάνι» η 3η θέση

Φτάσαμε αισίως στην 10η αγωνιστική, το 1/3 του πρωταθλήματος, ένα δείγμα αντικειμενικό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και φυσικά για το τι πρέπει να περιμένουμε στο υπόλοιπο φετινό πρωτάθλημα.Σχόλ

Η βαθμολογική διαφορά των δύο φετινών μονομάχων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο. Είναι καθαρά μια κόντρα μεταξύ των δύο κι όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού και το επικοινωνιακό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

 

Για τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης η είσοδος στην 3άδα φαίνεται να είναι ο εφικτός στόχος και αυτός είναι που θα κυνηγήσουν έως και το τέλος. 

 

Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει στην 3η θέση ανακάμπτοντας από τη μουδιασμένη εκκίνηση σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οι συχνοί τραυματισμοί δεν στοίχησαν στον βαθμό που θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει και το σημαντικότερο έχει επανέλθει ηρεμία, παράγοντας που ένας σύλλογος την έχει απόλυτη ανάγκη. Οι φετινές προσδοκίες ήταν μεγάλες, η χρονιά όμως συνεχίζεται και οι δύο στόχοι -πρωτάθλημα- κύπελλο- είναι ακόμα ζωντανοί. Οι διοικητικές εξελίξεις δεν επηρέασαν την ομάδα αρνητικά, γεγονός που απέτρεψε σοβαρές αλλαγές εν μέσω της χρονιάς, όπως για παράδειγμα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

 

Ο Άρης μπαίνει σε νέα φάση. Οι άνθρωποί του μιλούν για μια νέα εποχή, την εποχή ενός μεγάλου προπονητή, του Έκτορ Κούπερ. Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο πράγμα να αποσπάσει κανείς την υπογραφή ενός τόσο ισχυρού ονόματος στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είναι έκδηλη η ικανοποίηση των φίλων της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν από τον σύλλογο να ανέβει επίπεδο, γιατί διαθέτει πλέον όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το επιτρέψουν. Ο προγραμματισμός στο θέμα προπονητή ήταν λάθος, υπάρχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία και όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο, αλλά σε βάθος χρόνου.

 

Ο Ηρακλής πέρασε από συμπληγάδες. Τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης είναι ορατά. Τα πολλά νέα πρόσωπα και η ανομοιογένεια φρέναρε τον ενθουσιασμό των πρώτων αγωνιστικών. Ο προπονητής πάντα είναι ο εύκολος στόχος, όμως στην περίπτωση αυτή επιβαλλόταν η αλλαγή του. Ο σύλλογος βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο αγωνιστικά. Στο πρόσωπο του Σάββα Κωφίδη μπορεί να βρει κανείς τη σιγουριά του ανθρώπου που γνωρίζει όσο λίγοι την ομάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο δεν είναι το αγωνιστικό, αλλά το διοικητικό κομμάτι, πρόβλημα για το οποίο οφείλουν οι υπεύθυνοι να βρουν άμεσα λύση.