Skip to main content

Το κόστος του γραφείου Τσίπρα στην πόλη και τα ζιζάνια για το Κυπριακό

Τα ζιζάνια που σπέρνουν για το Κυπριακό, η... καρδιακή προσβολή του Τραμπ και τα ερωτηματικά για το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Έκανα εχθές μια απαλή αναφορά, στην προσπάθεια κάποιων να ενσπείρουν ζιζάνια μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων. Έγραψα: «Κυπριακή εφημερίδα που εκφράζει κάποιον αριστερό χώρο με χθεσινό δημοσίευμά της ενσπείρει ζιζάνια, δίνοντας αφορμή για σχόλια ότι υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου, με επίθεση κατά του Ν. Κοτζιά, αλλά και κατά του Α. Τσίπρα, ότι… τορπίλισαν την συμφωνία. Η εφημερίδα της Αριστεράς ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του Σχεδίου Ανάν».

Όμως, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τα μάσησε -όπως εγώ- και απέδωσε τα δημοσιεύματα σχετικά με τον Ν. Κοτζιά σε "σκοπιμότητες" που υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις σε μία κρίσιμη φάση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι φήμες άρχισαν μετά από τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς.

Ο Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι υπάρχει στρατηγική ταύτιση ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία, προσθέτοντας με νόημα ότι «πρέπει να προβληματιστούμε από την προέλευση τέτοιων σεναρίων περί διχόνοιας και αντιπαραθέσεων».

Πάνω που εκφράζω την ικανοποίησή μου για την στάση του Κοτζιά [και δεν μου δίνει πολλές ευκαιρίες γι’ αυτό] στο Κυπριακό, μάς τα χαλάει με την επιμονή του στα τουριστικά ταξιδάκια του.

Τι είδους μέτρα εμπιστοσύνης με τα Σκόπια συζήτησε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, μια και δεν ξέρει κανείς ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις προσεχείς εθνικές εκλογές των Σκοπίων, αφού βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο; Μήπως πρόκειται για κράτος με σταθερή πολιτική ανεξάρτητα από την κυβέρνησή του. Είδαμε τι συνέβη με την Αλβανία και την ΑΟΖ.

Λέγεται ότι είπε ο Τραμπ στον Τσίπρα: «Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα». Πώς να μη βγάλει σπυράκια ο Λαφαζάνης, μ’ αυτά που ακούει. Δεν πέρασε πολύς καιρός που ο Τσίπρας διαδήλωνε κατά των φονιάδων των λαών. Και πριν από λίγες μέρες ο δικός μας αναφωνούσε «Θεός φυλάξοι, μη γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ».

Μη μου πείτε γιατί εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν θα ορκιστεί ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ. Κάθε μέρα και κάτι σκαρφίζονται. Βρέθηκε τώρα ένας Βρετανός καρδιολόγος, που σαν μας προετοιμάζει, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός σημαντικός κίνδυνος να υποστεί ο Τραμπ καρδιακή προσβολή στον Λευκό Οίκο.

Υποστηρίζει πως οι εξαντλητικοί ρυθμοί για τόσες εβδομάδες για τον Ντόναλντ Τραμπ στην ηλικία των 70 ετών μπορεί να του προκαλέσει πρόβλημα στην καρδιά του. Άλλη μία αιτία πρόωρου θανάτου για τον Τραμπ, όπως επισήμαναν οι Βρετανοί επιστήμονες, είναι η κατά πολλά χρόνια… νεότερη γυναίκα του.

Τα καινούργια υπουργεία, το γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, οι νέοι σύμβουλοι, όλα αυτά κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Λένε ότι μόνο οι αλλαγές στους λογότυπους των εγγράφων και των πινακίδων έχουν κόστος δεκάδων εκατομμυρίων. Όταν λέμε συμμάζεμα του Δημοσίου, αυτό εννοούμε; Και γίνονται όλα αυτά, βάζοντας επί πλέον φόρους στον λαό;