Skip to main content

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League

Ο ποδοσφαιρικός «εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζει στα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League

Έναν «εμφύλιο» ανέδειξε η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Μπαρτσελόνα κληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ευνοημένη» της κλήρωσης ήταν η Μπάγερν, που θα παίξει με τη Μπενφίκα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Βόλφσμπουργκ και είναι, φυσικά, το μεγάλο φαβορί.

Δυνατό παιχνίδι, τέλος, είναι κι εκείνο ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς είναι το μοναδικό στο οποίο δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης την περίοδο 2013-2014, όταν οι «ροχιμπλάνκος» νίκησαν 1-0 στη Μαδρίτη και απέσπασαν ισοπαλία 1-1 εκτός για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε συναντά ισπανική ομάδα στους «οκτώ», καθώς πριν από ένα χρόνο είχε παίξει με τη Ρεάλ!

Να σημειωθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει 25 γκολ σε 27 αγώνες εναντίον των «ροχιμπλάνκος» συμπεριλαμβανομένων τριών χατ - τρικ!

Η Μπάγερν έχει νικήσει στους τέσσερις από τους έξι αγώνες της εναντίον Μπενφίκα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη στους άλλους δύο, με τους συλλόγους να έχουν να συναντηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 1995.

Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι μοιράστηκαν μια «λευκή» ισοπαλία στο «City of Manchester Stadium», στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2008-2009, στη μοναδική συνάντησή τους.

Η κλήρωση:

Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχο - Μπενφίκα
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι