Skip to main content

Τα ξένα Funds που συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα

Η αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch οργάνωσε μια αποστολή 10 τέτοιων χαρτοφυλακίων στην Αθήνα, με μάλλον ...περιορισμένα αποτελέσματα

Συνεχίζεται η "παρέλαση" των ξένων funds από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Μόλις προχθές, η αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch οργάνωσε μια αποστολή 10 τέτοιων χαρτοφυλακίων στην Αθήνα, με μάλλον ...περιορισμένα αποτελέσματα, όπως άλλωστε αναμένεται. Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία ανοικτό, ο φόβος για νέες επενδύσεις σε αγορές με μεγάλο ρίσκο, όπως είναι φυσικό, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Σε αυτή την αποστολή, ωστόσο, συμμετείχαν ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα του χώρου των επενδύσεων. Μεταξύ άλλων, ήταν για παράδειγμα εκπρόσωποι του Discovery fund και του DE Shaw, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Δεν είναι καθόλου επενδεδυμένοι στην Ελλάδα (ή ελάχιστα...).

Για την ιστορία ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επιδείχθηκε και στη Νέα Υόρκη, στο ετήσιο Greek Investment Forum. Οι συμμετοχές, ήταν αρκετές από την πλευρά των ενδιαφερόμενων funds. Το ίδιο και από την πλευρά των ελληνικών εισηγμένων.