Skip to main content

Τα ξένα funds εξακολουθούν να αποφεύγουν την Ελλάδα

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει βγει ολοκληρωτικά από τα μόνιτορς των ξένων επενδυτών.

Λίγα είναι τα ξένα funds που ζητούν να συναντηθούν με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει βγει ολοκληρωτικά από τα μόνιτορς των ξένων επενδυτών και αυτή είναι η βασική αιτία αυτού του περιορισμένου ενδιαφέροντος. Γεγονός αποτελεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει αραιώσει εντελώς η παρουσία ξένων οίκων στην Αθήνα. Στο τέλος του μήνα αναμένεται μεν μια μεγάλη φουρνιά, ωστόσο, αυτή, όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr θα έχει να κάνει με το μικρό ομόλογο που θα εκδώσει προσεχώς η χώρα μας, περισσότερο για συμβολικούς λόγους, παρά για ουσιαστικούς.

«Ακόμα και αυτά τα funds που έρχονται να μας δουν, είναι hedge funds. Μακροπρόθεσμος επενδυτής δεν εμφανίζεται ούτε για δείγμα» μας είπε πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης πριν από μερικές μέρες, εκφράζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις. Η ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι θα κληθεί να κυβερνήσει κάποια στιγμή στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον, ωστόσο οι δυνατότητες που θα έχει για να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι από ελάχιστες έως περιορισμένες. Κι αυτό, όπως είναι φυσικό, προβληματίζει τα κορυφαία στελέχη της, που βλέπουν το «καρότο» της εξουσίας, αλλά μπορούν να διακρίνουν και το «μαστίγιο».