Skip to main content

Τα βρήκαν Δήμος και ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία Θεσσαλονίκης

Συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Τι ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη Νέα Παραλία, τις προβλήτες στο Λιμάνι και τη Μοδιάνο
της Άννης Καρολίδου
 
Στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα εντός του Ιουνίου, το ΤΑΙΠΕΔ θα ολοκληρώσει την κατάρτιση μίας προγραμματικής συμφωνίας με το δήμο Θεσσαλονίκης και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ), με την οποία θα αντιμετωπίζονται συνολικά τα ζητήματα που αφορούν στη παραλία της πόλης. 
 
Η παραπάνω διαβεβαίωση δόθηκε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. 
 
Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα καθώς η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει μία σοβαρή και ουσιαστική συνεργασία με τη δημοτική αρχή, όπως όμως και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φορείς με τους οποίους θα διαβουλεύεται για όλα τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. 
 
Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Μπουτάρης, στη συνάντηση με τον κ. Πιτσιόρλα έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και στα οποία, με κάποιο τρόπο εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Έτσι, ζήτησε να παραχωρηθούν στο Δήμο οι εκτάσεις του δημοσίου στη παραλία, τα αναψυκτήρια που δεν λειτουργούν, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα σύμφωνος με δραστηριοποίηση στο θαλάσσιο μέτωπο, των ναυταθλητικών ομίλων. 
 
Στην συζήτηση τέθηκε και το πάγιο αίτημα για παραχώρηση των προβλητών 1 έως και 3 του λιμανιού στο δήμο, όπως και του πάρκινγκ, σε περίπτωση που προχωρήσει ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ ΑΕ.
 
Επίσης, ο δήμαρχος ζήτησε να πληροφορηθεί το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά Μοδιάνο ( μέρος της ανήκει στην ΕΤΑΔ), αλλά όπως έμαθε η Voria.gr, το ΤΑΙΠΕΔ  είναι αντίθετο με την πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου. 
 
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε ο δήμαρχο Αθηναίων με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.