Skip to main content

Τα ΒορΟινά στις 24 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Η αγαπημένη εορταστική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και των επισκεπτών της «Τα ΒορΟινά» με τα κρασιά και τα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Πρόκειται για την ετήσια έκθεση της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πιο συγκεκριμένα:

«Οινογνωσία & Γευσιγνωσία» για γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τους επισκέπτες των ΒορΟινών που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό, διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα για γευστική δοκιμή

«Βλέπω - Αγγίζω - Γεύομαι – Οσφραίνομαι» μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής»,

Συνταγές της πόλης με κρασί (19:00-21:00)
To «Thessaloniki Food Festival» συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει:

Παγωγό με Ξινόμαυρο και Παγωτό με Μαλαγουζιά από το ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός» - Παρουσίαση και γευσιγνωσία.

Μπουγάτσα ΒορΟινή, με αλμυρή γέμιση και κρασί ποικιλίας Μοσχάτο, από το μπουγατσατζίδικο «Μπαντής» - Επίδειξη παρασκευής και γευσιγνωσία.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2004 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Μάλιστα πραγματοποιείται από το 2005 στη γιορτή του Αγίου Τρύφωνα (1 Φεβρουαρίου) στην Αθήνα και περιστασιακά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και συμπεριλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.grwww.wineroads.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr ή απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: info@wineroads.gr