Skip to main content

Οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν περιουσίες σε όλη τη Μακεδονία

Το ηθικό πλεονέκτημα τω Αριστερών και τα βίντεο του υπουργού Παππά, ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης για το Σκοπιανό και οι προσλήψεις στο Δημόσιο...

Την στάση των κυβερνητικών στα εθνικά ζητήματα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης: «Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΔΓΜ». Δεν το θεωρεί εθνικό ζήτημα, είναι κάτι το επουσιώδες προφανώς. Ενώ εθνικό ζήτημα, ίσως είναι η προστασία των περιθωριακών που δρουν ως εργαλεία του συστήματος.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι εάν δεν παράγουμε οι ίδιοι την τεχνολογία μας», είπε ο Ερντογάν. Και έχει απόλυτο δίκαιο. Σ’ εμάς δεν ισχύει αυτό. Η παραγωγή αγαθών -ιδίως σε θέματα οπλισμού- με δικά μας τεχνολογικά μέσα, δεν επιτρέπεται, για να μπορούν να πλουτίζουν οι μεσάζοντες και οι δωροδοκούμενοι.

Ο Νίκος Παππάς στις 18 Δεκεμβρίου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε μονοπρόσωπη εταιρεία τη δημιουργία τεσσάρων βίντεο για την προβολή της Ελλάδας, με συνολικό κόστος 23.560 ευρώ με ΦΠΑ. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, καταχωρήθηκε μόλις στις 5 Δεκεμβρίου (δηλαδή 13 μέρες πριν πάρει ολόκληρη δημόσια εργολαβία).

Όλα φυσιολογικά, από την στιγμή που οι Αριστεροί έχουν ηθικό πλεονέκτημα [σε αντίθεση μ’ εμένα τον αστό που είμαι από γεννησιμιού μου ανήθικος].

Το επόμενο βήμα: Οι Σκοπιανοί θα διεκδικήσουν περιουσίες σε όλη την Μακεδονία! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Şafak, η Γενική Διεύθυνση Υποθηκοφυλακείου των Σκοπίων, με την βοήθεια της Τουρκίας θα προχωρήσει στην μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη σκοπιανή-σλάβικη γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον ελληνικό στρατό.

Το θέμα αφορά περίπου… 2 εκατομμύρια τίτλους ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων.

Ένα απόσπασμα από το έργο του Ξενοφώντος "Ιέρων" ή "Τυραννικός", που αναλύει εξαιρετικά απλά και ουσιαστικά τον λόγο που οι αριστερές κυβερνήσεις, φτωχοποιούν τους ανθρώπους!  «Ακόμη κι όταν έρχονται καλές χρονιές για τις σοδειές και υπάρχει αφθονία αγαθών, ούτε τότε χαίρεται ο τύραννος· γιατί πιστεύει πως όσο πιο φτωχοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υποταγμένοι είναι ώστε να τους χρησιμοποιεί».

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις σήμερα είναι συμπτωματική!

Οι προσλήψεις στο Δημόσιο άχρηστων κομματικών φίλων, με κύριο προσόν ότι κολλούσαν αφίσες του κόμματος ή υποψηφίων, δεν το επιτρέπουν να λειτουργήσει σωστά. Τοποθετημένοι σε καίριες θέσεις στέλνουν τους ικανούς σε υποβαθμισμένες.

Τώρα ζητούν 500 πραγματογνώμονες για να κάνουν σε λίγο διάστημα ό,τι οι κομματικοί δεν κατάφεραν να κάνουν επί χρόνια! Να καθορίσουν 10.000 αντικειμενικές τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα. Αυτά κάνει η αναξιοκρατία των προσλήψεων.

Η ανέγερση της καταστραμμένης ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 9/11 το 2001, σύμφωνα με τους New York Times, υπολογίστηκε το 2013 ότι θα κοστίσει περί τα 20 εκατομμύρια. Έχει φτάσει σήμερα στα 78 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να εξηγούνται οι λόγοι αυτής της αύξησης. Οι εταιρίες εγκατέλειψαν, επειδή δεν πληρώνονται. Ποιος θα ενδιαφερθεί για την οσμή σκανδάλου;