Skip to main content

Τα βίντεο από την εισβολή αντιεξουσιαστών στην ΕΡΤ

«Είναι πολιτική παρέμβαση, δεν θα κάνουμε τίποτα», ακούγονται να φωνάζουν τα μέλη της ομάδας αναρχικών του «Ρουβίκωνα» - Ο διάλογος με την Κανέλλη

Βίντεο που καταγράφουν, εντός του κτηρίου της ΕΡΤ, τις στιγμές έντασης κατά την εισβολή της ομάδας αναρχικών του «Ρουβίκωνα» στο στούντιο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, κυκλοφόρησαν σήμερα στο διαδίκτυο.

Στο πρώτο βίντεο ακούγονται οι διαπληκτισμοί που είχαν οι αντιεξουσιαστές με υπαλλήλους της ΕΡΤ. «Είναι πολιτική παρέμβαση, δεν θα κάνουμε τίποτα» ακούγεται να λέει ένας εξ αυτών, ενώ όταν η ένταση κορυφώνεται, ο ίδιος φωνάζει: «Μη χτυπάς».

Στο δεύτερο αποτυπώνονται οι διάλογοι που είχε η Λιάνα Κανέλλη με μέλη του «Ρουβίκωνα». Η βουλευτής του ΚΚΕ, που έκανε την πρεμιέρα στο αφιέρωμα που πραγματοποιεί η ΕΡΤ για τα 50 χρόνια ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, συνομιλεί σε ήρεμο τόνο με τους εισβολείς. Η ίδια προσπαθεί να τους πείσει ότι θα μπορούσε η ίδια να διαβάσει το κείμενο, αλλά εκείνοι αρνούνται.

«Είχα άλλα 5 λεπτά. Αν μου δίνατε το κείμενο, είχα άλλα 5 λεπτά. Θα το διάβαζα», λέει στους αναρχικούς η κα. Κανέλλη.

«Οχι, δεν δίνουμε το κείμενο», απαντούν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

«Η δουλειά που κάνεις στην ΕΡΤ είναι να διαβάζεις κείμενα; Η εξουσία που θέλεις είναι να ακουστείς, όχι να το διαβάσεις», αντέτεινε η βουλευτής, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να τους πείσει.