Skip to main content

Τα τυπικά για τη συγχώνευση Αegean Αirlines και Οlympic Αir

Οι τυπικές ανακοινώσεις των Αegean Αirlines και Οlympic Αir, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα απομένουν για τη δημιουργία μεγάλου εθνικού πολυμετοχικού αερομεταφορέα.
Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι τυπικές ανακοινώσεις των Αegean Αirlines και Οlympic Αir για τη δημιουργία μεγάλου εθνικού πολυμετοχικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», οι Θόδωρος Βασιλάκης και Ανδρέας Βγενόπουλος κατέληξαν στην απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν στο εγχείρημα της «συγχώνευσης-απορρόφησης» των δύο εταιρειών, δημιουργώντας μια νέα αεροπορική δύναμη για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού κυρίως στο εξωτερικό.

Οι διαδικασίες για τη συνένωση των δύο αερομεταφορέων θα διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από την ΕΕ και τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες συζητούν τη συνένωσή τους «με βάση την αρχή της ισότητας» και σε ποσοστά που θα κυμανθούν μεταξύ 60% και 40%.

Η πιθανότερη ονομασία της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί, και θα θυμίζει την παλαιά ΟΑ, θα είναι Οlympic Αegean Αir (ΟΑ).