Skip to main content

Τα θέματα της παρέλασης στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και η ευτυχισμένη χώρα

Τα θέματα της παρέλασης στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου και τα ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Καταλονίας.

Το φετινό θέμα των παρελάσεων ήταν η ναζιάρα δασκάλα. Τα θέματα των παρελάσεων προ ΣΥΡΙΖΑ εποχής, ήταν βιαιοπραγίες κατά πολιτικών, που υπέγραψαν το Μνημόνιο. Τώρα, με χειρότερο Μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας, πού πήγαν οι διαμαρτυρόμενοι;

Μόλις πήραν κυβερνητικές θέσεις, κι άλλοι βολεύτηκαν στο δημόσιο, τέλειωσαν οι διαμαρτυρίες; Αυτό ονομάζω κατάντια, όπου το "ανήθικο πλεονέκτημα" έχει κατακλύσει τα πάντα. Τα πάντα για το κόμμα και για την καρέκλα. Έτσι θα σωθεί η Ελλάδα;

Είναι λάθος αυτό που αναγράφηκε, ότι ο Μπουτάρης απουσίασε από την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, επειδή είναι εναντίον των παρελάσεων. Το σωστό είναι ότι ο Μπουτάρης είναι μόνο κατά των εθνικών - πατριωτικών παρελάσεων. Σε άλλες παρελάσεις τρέχει πρώτος, και με πλατύ χαμόγελο.

Γιατί δεν εξήγησε η κυβέρνηση ποιοι είναι οι λόγοι που καθυστέρησε μια εβδομάδα να πάρει θέση για το δημοψήφισμα της Καταλονίας και δημιουργήθηκε το επεισόδιο με τον Ισπανό πρέσβη; Επειδή είναι κεντροδεξιός ο Ραχόι;

Χαμός στα Σκόπια με την ανακοίνωση του Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, προέδρου της επιτροπής για την καταστροφή όλων των μνημείων που ανεγέρθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, ότι αυτά θα κατεδαφισθούν. Η απόφαση έχει προκαλέσει στο κοινό χιονοστιβάδα κριτικής και αντίθεσης για αυτές τις προθέσεις.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι Γεωργιανοί ληστές που βασάνισαν άγρια την 85χρονη στην Κυψέλη καίγοντάς την με το σίδερο. Οι τρεις από τους επτά είναι, όμως, παλιοί γνώριμοι. Είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Οι εγκληματίες τον ευγνωμονούν.

Ζούμε στην πιο ευτυχισμένη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει. Ο Τόσκας μας λέει ότι η Ελλάδα είναι το πιο ήσυχο μέρος του κόσμου. Ο Παπαδημητρίου ότι υπάρχουν τόσοι επενδυτές, που τους έχουμε στην ουρά να περιμένουν. Ο Τσίπρας ότι όπου νάναι σκίζει το Μνημόνιο. Κι ο Μπουτάρης ότι οι Θεσσαλονικείς εκπολιτίστηκαν υπό την καθοδήγησή του και έπαψαν να είναι ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί.

Δεν ξέρω αν οι δηλωσίες χρειάζονται οφθαλμίατρο ή άλλου είδους επιστήμονα. Ίσως πάλι, να ζω εγώ σε άλλη χώρα, και να μη ξέρω τι "ευτυχία και πολιτισμός" έχει κατακλύσει τους Έλληνες.

Το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ήταν ο μεγάλος νικητής και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στα Σκόπια, καθώς επικράτησε στους περισσότερους δήμους όπου στήθηκαν κάλπες. Ο Γκρούεφσκι τελείωσε [Ή καλύτερα, τον τελείωσαν. Ο Σόρος βρήκε άλλους].

Καταλάβαμε επί τέλους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί φιλοαμερικανική πολιτική. Από αντιπάθεια στον Πούτιν, ο οποίος είχε το θράσος να προσβάλει τον Στάλιν, εγκαινιάζοντας το "Τείχος της Λύπης". Είπε: «Αυτό το φοβερό παρελθόν δεν μπορούμε να το διαγράψουμε από την εθνική μας μνήμη και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να το δικαιολογήσουμε. Ούτε να πούμε ότι έγιναν για το λεγόμενο καλό του λαού».

Κι ακόμα χειρότερα, υιοθέτησε τα ψέματα της Δεξιάς: Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «ομαδικοί τάφοι με θύματα των διώξεων υπάρχουν αρκετοί στη Ρωσία» που μπορεί να τους επισκεφθεί κανείς «για να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία γι’ αυτά τα εγκλήματα». Ο Στάλιν εγκλήματα; Ο Πατερούλης του Ρίτσου;