Skip to main content

Τα τελευταία νέα για τον ανασχηματισμό

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται, τελικώς, να ανακοινωθεί, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται, τελικώς, να ανακοινωθεί, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έχει ορίσει υπουργικό συμβούλιο για την Τρίτη, το οποίο, πιθανόν θα είναι και το τελευταίο με τη σημερινή του σύνθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Παπανδρέου έχει πάρει ήδη τις οριστικές του αποφάσεις, οι οποίες απομένει να ανακοινωθούν. Υποστηρίζουν επίσης ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια άτυπη επανασύσταση της κυβερνητικής επιτροπής, που άκμασε επί των ημερών του προκατόχου του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στη λειτουργία της κυβέρνησης του ανά κύκλους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι θα μπορεί να αποδώσει καλύτερα κι αμεσότερα, σε σχέση με σήμερα, που έχουν διαπιστωθεί προβλήματα αντανακλαστικών.

Συν τοις άλλοις, με αναβαπτισμένο το υπουργικό του συμβούλιο, ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να σηματοδοτήσει καλύτερα την νέα αρχή που θέλει να κάνει από Σεπτέμβριο. Αρχής γενομένης από τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου αναμένεται να ανακοινώσει κι ένα «κοινωνικό πακέτο», στα μέτρα του δυνατού, βεβαίως. Πάντως, το αρχικό ενδεχόμενο που τον ήθελε να επιστρέφει στην Αθήνα για ένα διήμερο και να ξαναφεύγει το Σάββατο το βράδυ για την Πάρο, τελικώς δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην πράξη...