Skip to main content

Τα τελευταία στοιχεία από την καταδίωξη με τον νεκρό στη Σίνδο

Τα τρία άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, είχαν περάσει τη Τετάρτη στη χώρα μας παράνομα, από την περιοχή των Ευζώνων και επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι.

Ένας 61χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, είναι ο νεκρός από τη χθεσινή καταδιώξη φορτηγού αυτοκινήτου από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Άλλα τρία άτομα, δύο επιβάτες, νεαροί Αλβανοί, 24 και 28 ετών και ο 73χρονος Έλληνας οδηγός του φορτηγού, τραυματίστηκαν.

Τα τρία άτομα, αλβανικής υπηκοότητας, είχαν περάσει νωρίτερα στη χώρα μας παράνομα, από την περιοχή των Ευζώνων και έναντι χρηματικού ποσού θα τους μετέφεραν σε άγνωστο προορισμό δύο Έλληνες.

Μετά τις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης, το φορτηγάκι, στο οποίο επέβαιναν ο ένας Έλληνας οδηγός και οι τρεις Αλβανοί παράνομοι μετανάστες, δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας, στο ύψος του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ο Έλληνας οδηγός αγνόησε το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι τον νομό Θεσσαλονίκης και στο ύψος της παλιάς αερογέφυρας Σίνδου το φορτηγάκι, στην προσπάθειά του να κατευθυνθεί προς τη Σίνδο από την ΠΑΘΕ εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και επτά άνδρες, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο, ο 61 ετών Αλβανός άφησε την τελευταία του πνοή, πιθανότητα από καρδιακή προσβολή. Τα άλλα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμα Έλληνα, ο οποίος με το όχημά του ήταν ο προπομπός της παράνομης διακίνησης των ατόμων.

Οι δύο Έλληνες οδηγοί των οχημάτων είναι από την περιοχη του Κιλκίς.