Skip to main content

Τα stress tests στο e-mail των ελληνικών τραπεζών!

Ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών έχουν στην οθόνη των pc τους τις κρίσιμες λεπτομέρειες

Η αντίστροφη μέτρηση για τα stress tests των ελληνικών συστημικών τραπεζών, ξεκίνησε. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών έχουν στην οθόνη των pc τους τις κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν τα stress tests!

Επιβεβαιώνεται έτσι και στην πράξη η πληροφορία ότι τα ελληνικά θα γίνουν πολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΕΚΤ, έλεγε πάντως πρόσφατα στην Αθήνα ότι «η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας για μια ανάκαμψη που θα έχει διάρκεια. Μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως, η οικονομία θα παραμείνει εύθραυστη». Άρα, όλα είναι ανοικτά.

Για αυτό και οι τράπεζες φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους. Για παράδειγμα, στην έκδοση καλυμμένων, με ενήμερα στεγαστικά δάνεια, ομολογιών, προχωρά στο αμέσως επόμενο διάστημα η Εθνική. Η προετοιμασία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το πράσινο φως. Η έκδοση υπολογίζεται σε πάνω από μισό δισ. και θα είναι μεγάλη ανάσα για τη ρευστότητα της τράπεζας. Ένα μέρος των χρημάτων θα πάει για την αποπληρωμή του ELA.