Skip to main content

Τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης στη συνάντηση ΟΣΕΘ-ΟΕΕΘ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη της αποπεράτωσης του έργου του Μετρό.

Τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης συζητήθηκαν στη συνάντηση του νέου Προέδρου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), Κωνσταντίνου Αμπατζά, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, Ιωάννη Μανδρίνο.

Ο κ. Μανδρίνος εξέθεσε αναλυτικά τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, ταλαιπωρούν τους μετακινούμενους πολίτες και δυσχεραίνουν την κατανάλωση των καταστημάτων που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της αποπεράτωσης του έργου του Μετρό, που για χρόνια τώρα έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που πρέπει να γίνουν, όπως η εκβάθυνση του Λιμένα Θεσσαλονίκης, η επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Βόρεια Ευρώπη, η αύξηση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες και λοιπά έργα που, όπως τόνισε ο κ. Μανδρίνος, θα βοηθήσουν στην προσέλκυση τουριστικού ρεύματος και στην οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η συνάντηση αυτή αποδείχθηκε πολύ γόνιμη και εποικοδομητική αφού ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αμπατζάς, έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα συγκοινωνιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και «δεσμεύτηκε να συμβάλλει, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, στη γρήγορη επίλυσή τους».