Skip to main content

Τα συγχαρητήρια Τσίπρα σε Πετρούνια και οι κινήσεις-ματ του Κοτζιά

Οι χορηγοί του διεθνούς οικονομικού συνεδρίου στη Λάρισα, η επιμονή Τόσκα ότι ζούμε εν ασφαλεία και ο προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.

Δεν καταλαβαίνω τους λόγους που ο Α. Τσίπρας συγχάρηκε τον Πετρούνια για την πρωτιά του στους Πανευρωπαϊκούς… Αφού η αριστεία είναι ρετσινιά, λέει το μήνυμα της Αριστεράς, όπως το διατύπωσε ο π. υπουργός α-Παιδείας, Μπαλτάς, άρα ο Πετρούνιας είναι… στιγματισμένος που πρώτευσε. Ενώ αν ήταν μπαχαλάκης, μπορεί και να γινόταν υπουργός. Γιατί τον συγχάρηκε;

Ευημερούν επιχειρηματικά στην Λάρισα, τόσο η... "Σούλα" όσο και η "Villa Erotika"! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Λαρισαίοι όταν είδαν την αφίσα διεθνούς οικονομικού συνεδρίου που θα γίνει το προσεχές διάστημα στην πόλη. Κάτω από πολλά διακεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της οικονομίας -και όχι μόνον- από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, υπήρχε ειδικός χώρος για την προβολή των χορηγών, και ανάμεσά τους οι δύο αναφερόμενοι "οίκοι ανοχής", που κάλυψαν το κενό των πολιτικών "οίκων ενοχής".

Τα καλά να λέγονται για τον Ν. Κοτζιά [αν σταματούσε τα τρελά του με την προσπάθεια να αποκαταστήσει με τους Βαλκάνιους Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης -δηλαδή με τον Ράμα, τον Γκρούεφκσι και τον Θάτσι- θα ήμουν πανευτυχής]. Από σήμερα πραγματοποιείται το φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, στην Αθήνα.

Η Ελλάδα έχει μοναδική παράδοση πολιτισμού και πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την ιδιαιτερότητα και αυτή την κληρονομιά, τόνισε ο Ν. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως η πρωτοβουλία του για το φόρουμ αρχαίων πολιτισμών «συνδέεται με την πολυδιάστατη πολιτική ήπιας ισχύος που ακολουθούμε και αφορά στην αξιοποίηση των πνευματικών, παραδοσιακών, ιστορικών» στοιχείων που έχει η Ελλάδα.

Κι άλλο μπράβο στον Κοτζιά. Έστειλε επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ και καταγγέλλει τον Μπαρθ Έιντε, ότι κάνει τουρκικό παιχνίδι. Στην επιστολή του με ημερομηνία 7 Απριλίου καταγγέλλει πως ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία, όπως εκτιμά, μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωνε ή συμμετείχε σε βίαιες καταστάσεις, αρνούμενος την υλοποίηση κάθε σωστού μέτρου, τότε είχε ευθύνη ως αντιπολίτευση;

Στα σοβαρά δεν αντιλαμβάνονται, ότι ρίχνουν νερό στον μύλο του Σόιμπλε με το πλεόνασμα 3,9%, που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ; Επιβεβαιώνονται οι θέσεις του ότι χωρίς ανάπτυξη και χωρίς μείωση χρέους, αλλά με "αίμα" από τους πολίτες, μπορεί να επιτυγχάνει η χώρα πλεονάσματα. Γιατί να μειωθεί το χρέος;

Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν ότι τους τελευταίους επτά μήνες εξελίσσεται ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων (εννέα ενέργειες) από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς παράνομων οργανώσεων, που ενδεχομένως μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, να υπάρχει κάποιου είδους άτυπος ανταγωνισμός για την αρχηγία στον χώρο. Ο Τόσκας δεν ανησυχεί, είναι "αλλού", και επιμένει ότι ζούμε εν ασφαλεία.

Μόνο για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με 232.000 ευρώ το μήνα, ή 2,65 εκατ. ευρώ το έτος, και για το λόγο αυτό είχε προκριθεί η μεταστέγαση στο εργοστάσιο Κεράνης που παραμένει κενό επί της οδού Θηβών, ενώ κοστίζει εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του υπουργείου αντιδρούν έντονα στη μεταστέγαση γιατί θεωρούν ότι το κτίριο δεν βρίσκεται σε βολικό σημείο. [Ο Σόιμπλε φταίει, ή ο Τόμσεν;]