Skip to main content

Τα... ρεκόρ της κυβέρνησης και οι ισλαμικές σπουδές στο ΑΠΘ

Τα... ρεκόρ της κυβέρνησης, οι λαμογιές του Ερντογάν στις ΗΠΑ και η λειτουργία τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ βαδίζει η κυβέρνηση. Δεν έσκισε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο και χθες προχώρησε ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας σε νέα πρωτιά: Αποκτήσαμε και τέταρτο… μνημονιάκι. Το ΔΝΤ -που θα έδιωχνε ο Τσε Αλέξης- επέβαλε τις απόψεις του.

Μια ακόμη χαμένη υπόθεση για τον ελληνικό λαό, μια ακόμη χαμένη υπόθεση των Αριστεριστών της κυβέρνησης, αλλά και ένα ακόμη πλήγμα στο ανύπαρκτο «ηθικό πλεονέκτημα» που επιχειρούσαν να πείσουν ότι έχουν.

Πριν από χρόνια, πιάστηκε Αλβανός υψηλός αξιωματούχος, περνώντας τα ελληνικά σύνορα, με κλεμμένο αυτοκίνητο. Προχθές διαφοροποιήθηκε κάπως η κατάσταση. Συνελήφθη στην Ελλάδα ο οδηγός του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, για ληστεία! Τα μαθήματα που έπαιρνε τόσο καιρό από τον Ράμα, είπε να τα εξασκήσει το παιδί.

Και το ενδιαφέρον του Αλβανού πρωθυπουργού για την τύχη του συνεργάτη του, είναι πολύ μεγάλο, κι αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι έστειλε στην Καλαμάτα, τόπο διεξαγωγής της δίκης, και όπου είναι προσωρινά κρατούμενος ο ληστής, τον Αλέξη Κούγια για συνήγορο. Λόγω της αποχής των δικηγόρων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δεν εκδικάσθηκε καμία δίκη, και αυτή αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.

Λαμογιές του Ερντογάν και στις ΗΠΑ. Έδωσε «δωρεά» 300 χιλιάδων δολ. -από το δημόσιο ταμείο, φυσικά- για την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα [θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνονται όλοι οι πρωθυπουργοί επίτιμοι διδάκτορες με παρόμοια μέθοδο].

Στα πλαίσια της έρευνας η οποία διεξάγεται στις ΗΠΑ σχετικά με την Σεσίλια Τσανγκ -πρώην κοσμήτορα του πανεπιστημίου Σεν Τζον-, η οποία αυτοκτόνησε το 2012, παρουσιάστηκε ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως "Υπήρξε συμφωνία για απόδοση τίτλου επίτιμου διδάκτορα στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, με αντίτιμο μια δωρεά 300 χιλ.$ που θα έκανε αυτός προς το πανεπιστήμιο" [η κοσμήτορας αυτοκτόνησε και ο πρύτανης παραιτήθηκε].

Φαίνεται, ότι καλώς υπάρχει δυσαρέσκεια της Άγκυρας προς τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής, όχι μόνο επειδή δεν ψήφισαν όλοι οι μουσουλμάνοι τους υποψήφιους του Προξενείου, αλλά πρέπει να υπάρχει και πρόβλημα εν γένει συνεννόησης.

Ο τουρκικός Τύπος πανηγυρίζει για την λειτουργία από φέτος του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και έμμεσα γίνεται λόγος, σαν ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην υπό εξέλιξη επιχείρηση μεγαλύτερης επιρροής της Τουρκίας στην χώρα μας…

Όμως, οι τουρκόφρονες της Θράκης αντιδρούν, με πρώτους τους ψευτο-μουφτήδες, επειδή θέλουν οι ισλαμικές σπουδές να παρέχονται από τους ίδιους και όχι από το ελληνικό κράτος, το οποίο θα εκπαιδεύει δασκάλους σύμφωνα με τις επιθυμίες του, λένε [και όχι της Άγκυρας}, παραγνωρίζοντας ότι το ελληνικό κράτος πάσχει από γενιτσαρισμό και υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Τούρκων από ό,τι η Άγκυρα.

Πώς αλλάζουν οι καιροί. Εκεί που οι Σκοπιανοί ευγνωμονούσαν τον Σόρος που με το Ίδρυμά του ξεκίνησε τον μακεδονισμό, τώρα ένας Σύλλογος Σλάβων των Σκοπίων στο Νιου Τζέρσεϊ καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη των δήθεν ΜΚΟ, όπως και το Ίδρυμα του Σόρος, που «συμμετέχουν σε πράξεις βίας και βανδαλισμού που χρησιμεύουν ως μέσα πολιτικής πίεσης για την πολιτική της χώρας». Όλη η ιστορία δηλαδή, είναι να προστατευθεί ο Γκρούεφσκι.