Skip to main content

Τα ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τους οίκους αξιολόγησης!

Το δικό του Ερζερούμ στο Νταβός θέλει να επαναλάβει ο Γ. Παπανδρέου αφού στις 26 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο ελβετικό θέρετρο για να συμμετάσχει στην συζήτηση για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, έχοντ
του Σπύρου Νάννου


Το δικό του Ερζερούμ στο Νταβός θέλει να επαναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου αφού στις 26 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο ελβετικό θέρετρο για να συμμετάσχει, όπως και πέρσι, στην συζήτηση για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, έχοντας δίπλα του τον Ζαν Κλοντ Τρισέ. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στα ραντεβού που θα έχει ο πρωθυπουργός με οίκους αξιολόγησης, έχοντας δίπλα του τον Λουκά Παπαδήμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου επενδύει πολλά σε αυτό το ταξίδι, θέλοντας να γίνει η σύγκριση με τον περσινή χρονιά, όταν η χώρα μας βρισκόταν στο επίκεντρο του κόσμου και δεχόταν πανταχόθεν βολές για την τραγική οικονομική κατάστασή της! Φέτος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η εικόνα αυτή άλλαξε και θα πρέπει ιδιαίτερα να φανεί στα ξένα ΜΜΕ που θα «βομβαρδίσουν» τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τα στελέχη που θα κληθούν να βγουν στο «γυαλί» για να υπερασπιστούν την Ελλάδα και να θυμίσουν σε όλους τα μέτρα που πήρε η χώρα μας αυτό τον χρόνο.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης  είναι να εμφανιστεί η Ελλάδα ως θετικός πρωταγωνιστής της Ε.Ε. αφήνοντας πίσω μια «μαύρη» χρονιά όπως η χώρα ήταν το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Και το Νταβός, είναι μια «χρυσή ευκαιρία» για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η οργάνωση άλλωστε του ταξιδιού έχει ήδη συζητηθεί επί μακρόν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και οι βάσεις με όλες τις λεπτομέρειες «μπήκαν» στην τελευταία συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου. Άλλωστε, κανείς δεν λησμονεί πως πέρσι, τέτοια εποχή, η κυβέρνηση εμφανίστηκε πρόχειρη και ο Γιώργος Παπανδρέου απροστάτευτος στις ορέξεις των ξένων ΜΜΕ.

Ωστόσο και όπως προαναφέρθηκε, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι μόνο συντονιστής στην συζήτηση αλλά θα προσπαθήσει να πείσει τους εκπροσώπους των οίκων αξιολόγησης για τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα, στοχεύοντας σε ηπιότερες υποβαθμίσεις! Κανείς άλλωστε δεν λησμονεί πως πριν από λίγες ημέρες ο οίκος Fitch μας υποβάθμισε για ακόμα μια φορά, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα συμμετέχει και ο Λουκάς Παπαδήμος, με εντολή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Άλλωστε, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, έχει κάνει ήδη την προεργασία του για το συγκεκριμένο ταξίδι στο Νταβός και φυσικά έχει ετοιμάσει σχετικό φάκελο με όλα τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το οποίο αφού παρουσιαστεί στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των οίκων αξιολόγησης, θα τους δοθεί σε αντίγραφα.