Skip to main content

Τα προβλήματα των λαϊκών αγορών θα εξετάσει η Νοτοπούλου

Οι συνδικαλιστές παρέδωσαν αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Τα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν σήμερα το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές του κλάδου με την προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και τους συνεργάτες της Γιάννη Αντωνιάδη και Κατερίνα Επιτροπάκη.

Για περισσότερη από μία ώρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια» Λάζαρος Παυλίδης, εξήγησαν τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο.

Ειδικότερα, ενόψει και της ψήφισης του νέου νόμου, που αφορά τις λαϊκές αγορές τόνισαν οτι θα πρέπει να γίνουν γενναία βήματα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που ταλαιπωρεί τον χώρο και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσλειτουργίες, αλλά και αδικίες.

Επίσης, σημείωσαν οτι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες και παραγωγούς, χρωστούν χρήματα για το ημερήσιο τέλος, να τα ρυθμίζουν σε δόσεις με τον αρμόδιο φορέα ( περιφέρειες ή δήμοι). Ανέφεραν τέλος ότι για κάθε νέο πωλητή, με την έκδοση της άδειας του, να ορίζονται τρεις λαϊκές αγορές.

Οι συνδικαλιστές παρέδωσαν αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Από την πλευρά της η κα. Νοτοπούλου δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα, που εκτέθηκα τη διάρκεια της συνάντησης και παράλληλα δεσμεύτηκε, πως θα υπάρξει σύντομα και νέα συνάντηση.