Skip to main content

Τα προβλήματα και οι ζημιές στη χώρα από τη «Μέδουσα»

Αρκετά είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές, λόγω των έντονων φαινομένων που σαρώνουν τη χώρα από την κακοκαιρία «Μέδουσα».

Έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, χαλάζι και δυνατοί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μέδουσα», που σαρώνει από χθες όλη τη χώρα.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές, λόγω των έντονων φαινομένων.

Στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, μικροπροβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση χθες το μεσημέρι. Η δυνατή βροχή προκάλεσε συσσώρευση υδάτων σε γήπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, με το νερό εν συνεχεία να πλημμυρίζει τμήμα του οδοστρώματος.

Στο Κιλκίς κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Αργυρούπολη - Σεβαστού καθώς εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε. Εικόνες που θυμίζουν φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα παρατηρήθηκαν χθες σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Σερρών, όπως στο Χριστός και την Αναγέννηση. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να ειναι τεράστιες.

Στην πόλη της Λάρισας χωρίς ρεύμα ή με χαμηλή τάση ρεύματος έμειναν περιοχές όπως η συνοικία της Χαραυγής και επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, λόγω της κακοκαιρίας. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε χωριά έξω από τη Λάρισα και προς την περιοχή του Τυρνάβου.

Στα Τρίκαλα οι υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού.

Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση, έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, στο Ζωτικό. Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων. Τα σοβαρότερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο, όπου είναι ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες. Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών.

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν και στην Πτολεμαΐδα. Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Ζημιές σε δέντρα με αρκετά σπασμένα κλαδιά σημειώθηκαν στο Αντίρριο. Χθες εξαιτίας των έντονων φαινομένων υποχώρησε η τζαμαρία του κολυμβητηρίου Πατρών την ώρα που γίνονταν αγώνες.

Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου Χαλάστρας - Καλαβρύτων.