Skip to main content

Πού να σταλεί ο λογαριασμός για τα πρόστιμα στους «Δεν πληρώνω»;

Τα πρόστιμα στους «Δεν πληρώνω», οι υπόνοιες του Σέρβου ΥΠΕΞ για την Ελλάδα και το Κοσσυφοπέδιο και η απεργία των ταξιτζήδων στα Σκόπια.

Καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ, οδηγός που πίστεψε την Βαλαβάνη και τους άλλους «προοδευτικούς του χαβιαριού», και δεν πλήρωνε τα διόδια. Να τα πληρώσει η Βαλαβάνη και οι άλλοι «προοδευτικοί» ηγέτες του…. κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Και γιατί όχι να μη αναλάβει τα πρόστιμα ο ΣΥΡΙΖΑ, την στγμή που ο ίδιος ο Τσίπρας πήγαινε στα διόδια και δήλωνε ότι η άρνηση πληρωμής είναι πράξη… αντίστασης; Τον άκουσαν, τον πίστεψαν… αντιστάθηκαν και τώρα μπορεί να χάσουν και το σπίτι τους. Εκτός και αν -με τον τρόπο που ξέρει να νομοθετεί η κυβέρνηση- βρει τρόπο απαλλαγής [εδώ απάλλαξε τόσους και τόσους, στα διόδια θα κολλήσει;]

Αλήθεια, η κατάσταση με τα διόδια δεν άλλαξε. Ίσως έγινε και χειρότερη με την προσθήκη και άλλων. Γιατί σταμάτησε τον αγώνα το… Κίνημα; Η επαναστατικότητα διάρκεσε μέχρι την υπουργοποίηση των… κινηματιών;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι υφίστανται ισχυρές πιέσεις οι χώρες που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν τώρα. Πιστεύει ότι η Ισπανία, η Σλοβακία και η Κύπρος -φυσικά και η Ρωσία- δεν θα αλλάξουν στάση, αλλά άφησε υπόνοιες για Ελλάδα και Ρουμανία. [μας κατάλαβαν όλοι, παιδιά].

Μένουμε στην Σερβία, η οποία δεν σκοπεύει να εφαρμόσει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο Ντάτσιτς. Απεναντίας, επιθυμεί να καταργηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα. [Λιγότεροι από τους μισούς Σέρβοι (48%), επιθυμούν ένταξη στην Ε.Ε. Είδαν την «αλληλεγγύη» των κρατών μεταξύ τους, και ανέκρουσαν πρύμνα].

Οι ταξιτζήδες στα Σκόπια κατεβαίνουν σε απεργία, επειδή τους απαγόρευσαν να μεταφέρουν μετανάστες [ποιος ξέρει τι ταρίφες έπεφταν]. Οι μετανάστες για τα σύνορα στη Σερβία θα πηγαίνουν μόνο με τρένα και λεωφορεία.

Μπορεί να μη εμφανίστηκαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι ιερόδουλες ακόμη, πήγε όμως εκεί ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός και πρόσφερε τροφή και νερό στους φορτηγατζήδες που αποκλείστηκαν. Είπαν μάλιστα ότι θα ζητήσουν από τις ελληνικές Αρχές να κάνουν το ίδιο και στην δική μας πλευρά. [Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε από τον Έλληνα πρέσβη να ανοίξει ένας διάδρομος στα σύνορα για τα φορτηγά].

Το χάνουν το παιχνίδι οι Τούρκοι με τους Κούρδους της Συρίας, και είναι πυρ και μανία με τους Αμερικανούς. Κι αυτό επειδή ο απεσταλμένος του Ομπάμα συνάντησε εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας, φωτογραφήθηκε μαζί του και η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο. Οι Τούρκοι τους θεωρούν τρομοκράτες.

Και κοντά σ’ αυτά, πάνω από 1.000 τουρκικά ξενοδοχεία πωλούνται, λόγω έλλειψης πελατείας. Ήταν πού ήταν για κατάρρευση με τα γεγονότα στην περιοχή, ήρθε και το ρωσικό εμπάργκο και τους αποτέλειωσε.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό για το 2016, στην Τουρκία επέρχεται σε όλες τις παραγωγές των ΜΜΕ, αυστηρός έλεγχος του προγράμματος, που πρέπει να είναι με βάση τις "αξίες της παραδοσιακής οικογένειας". Ανάλογες ρυθμίσεις θα γίνουν και για τα σόσιαλ μίντια.