Skip to main content

Τα... προσωρινά διόδια της Εγνατίας Οδού και η... αλβανική Θεσπρωτία

Η εποχή που οι του ΣΥΡΙΖΑ άνοιγαν τις μπάρες, ο κλοιός που σφίγγει γύρω από το Ιράν και η αντίδραση μουσουλμανικής εφημερίδας στη Θράκη.

Πόση φαιδρότητα ακόμη μπορούμε να αντέξουμε; Για προσωρινή ισχύ των νέων διοδίων που θα εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό έκανε λόγο, σε συνέντευξή του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ [δεν έχει τόση σημασία ποιος, όλοι με καρμπόν βγήκαν], επειδή είναι μνημονιακή υποχρέωση, δικαιολογήθηκε, αλλά αυτά θα… ξηλωθούν μόλις μπει σε λειτουργία το αναλογικό σύστημα.

Η εποχή που άνοιγαν τις μπάρες στα διόδια [και σήμερα οι αφελείς που τους πίστεψαν καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα], και που κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για αναλγησία [θυμάμαι τον πομπώδη λόγο του ημέτερου Κουράκη] έχει παρέλθει. Κι αν κατά λάθος πουν αλήθεια, πάλι δεν θα γίνουν πιστευτοί.

Στην πλατεία "Σκεντέρμπεη" των Τιράνων, τοποθετήθηκαν λίθοι από περιοχές αλβανικές, μεταξύ των οποίων συμπεριέλαβαν και την Θεσπρωτία. Η Αθήνα υπέβαλε καταγγελία στο Δήμο των Τιράνων, να αποσύρει από το μωσαϊκό, τους λίθους από τις Φιλιάτες της Θεσπρωτίας και η απάντηση ήταν ότι έπραξαν το σωστό. Έτσι είναι. Καλά το λέει η παροιμία «Δώσε θάρρος…».

Να μη ξεχνιόμαστε… Το Πακιστάν έχει ήδη προκαλέσει την οργή της Σαουδικής Αραβίας όταν σε πρόσκλησή της να συμμετάσχει στην μεικτή στρατιωτική δύναμη που πολεμά στην Υεμένη τους εξτρεμιστές ισλαμιστές, αρνήθηκε να πάρει μέρος, ενώ έχει καταγγελθεί ότι στο παρασκήνιο βοηθά τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους τρομοκράτες. Να μη εκπλαγούμε αν δούμε κι εκεί "εκδημοκρατισμό". Περισφίγγουν το Ιράν από παντού. [Άσε που ο Ερντογάν θα βγάλει σπυράκια. Η μόνη χώρα που τον δέχεται φιλικά είναι το Πακιστάν].

Από τουρκόψυχη εφημερίδα της Θράκης, που δεν κρύβει το μίσος της για τον αλ Σίσι, επειδή ανέτρεψε τους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δημοσιεύεται μια "είδηση" που μάλλον την έβγαλε από το μυαλό της, και δείχνει την στενοχώρια της. Έγραψε:

«Μόλις η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να εκπροσωπήσει διπλωματικά την Αίγυπτο του πραξικοπηματία στρατηγού Σίσι, έγινε στόχος σκληρής κριτικής από διανοούμενους της χώρας, φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την αριστερή αντιπολίτευση». Πού τα είδαν όλα αυτά; Απεναντίας, κάθε σοβαρός άνθρωπος που αγαπά αυτόν τον τόπο, δεν μπορεί παρά να αισθανθεί ικανοποίηση που μια χώρα -με την οποία θέλουμε στενότερη συνεργασία- επιλέγει την Ελλάδα να την εκπροσωπήσει.

Γιατί βγάζει αυτήν την κακία η προξενοεφημερίδα; Το ομολογεί η ίδια. Επειδή «Ο στρατηγός Σίσι το 2015 με πραξικόπημα και με αιματηρό τρόπο ανέτρεψε τον εκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας και πήρε την διακυβέρνηση». Ποιον ανέτρεψε ο αλ Σίσι; Τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αδελφοί Μουσουλμάνοι", της οποία επίλεκτο μέλος είναι και ο Ερντογάν. [Τελικά, ούτε ο εκθειασμός των τρομοκρατών αποτελεί αδίκημα στην Ελλάδα;]

Απίστευτο περιστατικό από την εποχή του Χότζα στην κομμουνιστική Αλβανία. Ανέθεσε στον Josif Zagali, μηχανικό, και έφτιαξε το πρώτο από τα… 750.000 καταφύγια και πυροβολεία που φύτεψε στην χώρα. Και για να δοκιμάσει αν όντως αντέχουν σε επίθεση από βλήμα άρματος, τον έβαλε μέσα σε ένα και διέταξε να γίνει η σχετική δοκιμή. Ο Josif βγήκε από μέσα σώος (πάσχοντας μόνο από προσωρινή απώλεια ακοής) και, τότε, ο Χότζα διέταξε την μαζική κατασκευή τους.

Πολύ γουστάρω τέτοιες σοβιετικές μεθόδους. Να υποχρεώσουμε κι εμείς τους προμηθευτές συσσιτίου στους πρόσφυγες, να τρώνε αυτοί επί μια εβδομάδα το φαγητό που προσφέρουν, κι αν… παραμείνουν υγιείς, τότε να εγκρίνεται.