Skip to main content

Τα πουράκια και η παράβαση του νόμου από Παυλόπουλο - Μπουτάρη(φωτο)

Στη Λέσχη Αξιωματικών το κάπνισμα απαγορεύεται και ουδείς έχει τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καπνίσει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναστάτησε...

Μια άγνωστη και... επαναστατική πτυχή της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη Θεσσαλονίκη, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, αποκαλύπτει η στήλη «Βηματοδότης».

Μετά το γεύμα που απόλαυσαν ο κ. Παυλόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με στρατιωτικούς στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, συνέβη ένα απρόοπτο.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», «ως γνωστόν ο κ. Παυλόπουλος καπνίζει μικρά πουράκια και πάντοτε τα καπνίζει μετά το φαγητό. Στη Λέσχη Αξιωματικών όμως το κάπνισμα απαγορεύεται (εκ του νόμου, καθ' ότι κλειστός χώρος) και ουδείς έχει τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καπνίσει».

Όμως και ο κ. Μπουτάρης ήθελε και αυτός να καπνίσει, αλλά ούτε αυτός τολμούσε. Και ξαφνικά ανάβει πουράκι ο Πρόεδρος. Τον ακολουθεί σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Μπουτάρης. Οι αξιωματικοί κοιτάζονταν μεταξύ τους απορημένα, οπότε τη λύση δίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: «Να καπνίσουμε και εμείς για να μη φέρουμε τον Πρόεδρο σε αμηχανία. Να μη φαίνεται ότι καπνίζει μόνο αυτός», είπε εμπιστευτικά στους στρατιωτικούς, σύμφωνα με τη στήλη.

«Δεν γνωρίζω αν αυτό το εξέλαβαν οι αξιωματικοί ως στρατιωτική διαταγή, αλλά η αίθουσα έγινε αμέσως... ντουμάνι. Σαν να έριξαν στη Λέσχη... καπνογόνο!», καταλήγει ο «Βηματοδότης».

 

Το αποκαλυπτικό «καρέ» της... παρασπονδίας του ΠτΔ και του δημάρχου Θεσσαλονίκης