Skip to main content

Τα πυρά του Χρυσόγονου και το λάθος του Μπουτάρη με τον Σόρος

Τα πυρά του Χρυσόγονου κατά του Τσίπρα και το γύρισμα του Γκρούεφσκι για τον Σόρος που πρέπει να γίνει μάθημα στον δήμαρχό μας...

Ο Κώστας Χρυσόγονος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπαινίσσεται σκωπτικά, ότι ο πρωθυπουργός «προφανώς ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου». Έτσι πρέπει να γίνεται, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα. Με τέτοια ενημέρωση, είναι φυσικό να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν.

Το σημειώνω για την ιστορία: ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Μαυραγάνης [στον οποίο δεν δόθηκαν ακόμη αρμοδιότητες μετά από τόσους μήνες, άρα δεν είναι χρήσιμος στην κυβέρνηση αφού δεν παράγει έργο], αμέσως με την ορκωμοσία του στελέχωσε το πολιτικό γραφείο του, με αποσπασμένους, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους.

Προσέξτε τώρα: Επειδή δεν του έφταναν όλοι αυτοί για να του κάνουν αέρα στο γραφείο συγκρότησε συνεργείο από 15 άτομα για απογευματινή υπερωριακή απασχόληση αναγνωρίζοντας υπερωρίες κατά τον μήνα Δεκέμβριο 532 (!) ώρες επιπλέον του κανονικού ωραρίου. Μόνο που ο υφυπουργός δεν επιτελεί κανένα έργο. Πρόκειται για το "ηθικό πλεονέκτημα" που λέγαμε. Τόσο ήθος μαζεμένο είχαμε δεκαετίες να δούμε.

Σύλληψη της Χρύσας Ρούπα, ανακάλυψη γιάφκας, εντυπωσιακά αποτελέσματα από την ΕΛ.ΑΣ. Μόνο που -συμπτωματικά, φυσικά- εντυπωσιακές επιτυχίες παρουσιάζονται πάντα παραμονές κρίσεων των αξιωματικών. [Τέτοιες μέρες είχε συλληφθεί και ο Ξηρός]. Νομίζω, πως εάν οι κρίσεις αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. γίνονταν κάθε μήνα, θα έχει εξαλειφθεί πλήρως το έγκλημα στην χώρα.

Ο στρατηγός ε.α. Αλευρομάγειρος, που πολέμησε στην Κύπρο ηρωικά το 1974, κραυγάζει απεγνωσμένα: «Εάν δεν συγκρατηθεί ο Αναστασιάδης θα χάσουμε την Κύπρο» [για να μη νομίζει κανείς ότι έχω προσωπικό λόγο που στρέφομαι κατά του Αναστασιάδη εδώ και χρόνια].

Κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι οθωμανίζοντες, που δεν καταλαβαίνουν πού το πάει ο Ερντογάν, ας διαβάσουν την εμπρηστική δήλωσή του λίγο πριν από την Διάσκεψη της Γενεύης: «Πρέπει να εξουδετερώσουμε τις απειλές που στρέφονται κατά της χώρα μας στην πηγή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε ένα λεπτό το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά στο Γκαζίαντεπ, στην Αντιόχεια, στην Μερσίνη, στο Καρς, στο Άρτβιν, στην Θράκη, αλλά στο Χαλέπι, στο Ίντλιπ, στην Κύπρο, στο Ναχτσεβάν, στο Βατούμι, στα Βαλκάνια».

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του αναλώθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, με κατηγορίες κατά του πρώην προστάτη του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στράφηκε τώρα προς το αντίπαλο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα:

«Ο Σόρος στα Σκόπια έχει κάνει έναν σύγχρονο στρατό. Πέρα από τον κλασικό στρατό. Οι ΜΚΟ του Σόρος έχουν δημιουργήσει έναν στρατό χωρίς τουφέκια και πιστόλια, όπως ήταν πριν από 100 χρόνια, τώρα ο στρατός αποτελείται από ιδεολογική διάβρωση που ελέγχει ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης με διεφθαρμένους δημοσιογράφους και επιρροή των ισχυρών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης σε θέματα της χώρας μας καθώς και κατευθύνσεις ξένων κυβερνήσεων με τις πολιτικές τους στη χώρα μας».

Να το δώσει κάποιος στον Μπουτάρη το κείμενο, μπας και καταλάβει το λάθος του, ότι δηλαδή άλλο πράγμα είναι να μαζεύεις σκουπίδια, άλλο να ασκείς και εξωτερική πολιτική, εκθειάζοντας δημόσια τα… προσόντα του Σόρος.