Skip to main content

Τα περί ταπείνωσης της κυβέρνησης και η ενόχληση Μπορίσοφ

Τα περί ταπείνωσης της κυβέρνησης από τους δανειστές, η ενόχληση του Βούλγαρου πρωθυπουργού και ο εκνευρισμός Ρέντσι με τους ευρωπαίους.

Ενορχηστρωμένα τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα σκληρά μέτρα που προτείνουν οι Θεσμοί έχουν σκοπό την ταπείνωση της Αριστερής κυβέρνησης. Γι’ αυτό απαιτούν όλο και περισσότερα. Με εξέπληξαν αυτές οι δηλώσεις, επειδή νόμιζα ότι στο θέμα προπαγάνδας οι Αριστεροί προηγούνται. Φαίνεται όμως, ότι απλώς δεν υπάρχει κάποιος στην αντίπαλη πλευρά, με στοιχειώδεις γνώσεις επικοινωνίας.

Αφού καλοί μου σύντροφοι ενδιαφέρεστε για τον λαό και όχι για τον εαυτό σας, και αφού οι δανειστές θα τσακίσουν τον λαό επειδή δεν σας συμπαθούν, όπως λέτε, ποιο συμπέρασμα βγαίνει από την προπαγάνδα σας;. Ότι αν υπήρχε μια δεξιά κυβέρνηση τα μέτρα δεν θα ήσαν τόσο σκληρά. Και τι καταλαβαίνει ο κοινός νους; Ότι αφού αγαπάτε τον λαό, δώστε την εξουσία στους δεξιούς, για να είναι τα μέτρα ελαφρύτερα

Δεν το λέω εγώ. Η προπαγάνδα σας το λέει. Αλλά έχετε απέναντι τον Καραγκούνη, που δυσκολεύετε να καταλάβει τι λέτε.

Να ’τος και ο Μπορίσοφ. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος επειδή το ελληνικό ζήτημα μονοπωλεί τις ευρωπαϊκές συνόδους, εις βάρος της χώρας του, «Όλες οι χώρες έχουν προβλήματα, αλλά δεν μένει χρόνος για εμάς, καθώς η ημερήσια διάταξη καταλαμβάνεται από την Ελλάδα». Και κατέληξε ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε παραχώρηση στη χώρα μας.

Να θυμίσω, ότι ο Μπορίσοφ ήταν θαυμαστής του γιου της Μάργκαρετ, ο οποίος αποτελούσε το πρότυπό του, όπως είχε δηλώσει όταν ο ΓΑΠ εξελέγη πρωθυπουργός.

Άργησε να εκνευριστεί ο Ρέντσι με τους Ευρωπαίους. Όχι για την λιτότητα στην Ιταλία, αλλά για τους λαθρομετανάστες που λίγους από αυτούς αρνούνται να οδεχθούν οι εταίροι μας.! "Αν δεν συμφωνείτε με τον αριθμό 40.000, δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε Ευρωπαίοι. Αν αυτή είναι η γνώμη σας για το τι σημαίνει Ευρώπη, μπορείτε να την κρατήσετε. Ή υπάρχει αλληλεγγύη ή μη σπαταλάτε το χρόνο μας", είπε.

Άραγε, θα μας εξηγήσει ποτέ ο Σόιμπλε, ή κάποιο από τσιράκια του «τι σημαίνει Ευρώπη», για να λυθεί η απορία μας (και του Ρέντσι);

Ο Κινέζος πρωθυπουργός παρενέβη στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών, καθώς το Πεκίνο επιχειρεί να ρίξει το βάρος του υπέρ της παραμονής της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Συμφέρει στο Πεκίνο το ευρώ στην Ελλάδα, για τις εδώ επενδύσεις του (και τις μελλούμενες). Γι’ αυτό παρενέβη και το 2012.

Προσθέτω κι εγώ, ότι και οι Ισραηλινοί παρεμβαίνουν υπέρ της Ελλάδας. Αν έπειθαν και τους Ισραηλίτες, όλα θα ήταν κατ’ ευχή.

Ο Σάββας Καλντερίδης, μιλώντας για την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής, υποστήριξε ότι οι εξελίξεις που παρατηρούνται είναι πιο σημαντικές ακόμα και από την οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Αυτό γράφω συνέχεια κι εγώ, αλλά τα άμεσα προβλήματα δεν επιτρέπουν σε πολλούς να το καταλάβουν.

Ο Καλλισθένης