Skip to main content

Τα περί νέων εκλογών και η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην... κυβέρνηση

Η απειλή Τσίπρα για νέες εκλογές, η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην... κυβέρνηση και η σχέση-τουρλού της Ελλάδας με τον κομμουνισμό.

Είναι δυνατό να είναι αλήθεια; Καταγγέλλουν απόστρατοι, ότι μετέτρεψαν εκκλησία στο στρατόπεδο Στεφανάκη, στον Σχιστό, σε τζαμί για τους πρόσφυγες. Αφαιρέθηκαν οι ιερές εικόνες, αποψιλώθηκε η Αγία Τράπεζα και γενικά απογυμνώθηκε από κάθε τι το χριστιανικό, ώστε να παραδοθεί ως τζαμί. Παιδιά, συνέλθετε…

«Ο Τσίπρας, εκβιάζει τους βουλευτές του ότι αν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό πάει σε εκλογές την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα», είπε ο Λεβέντης. Μέχρι τώρα στους εκβιασμούς του ο δόκτωρ τα έχει κάνει θάλασσα. Να δούμε αν θα πιάσει αυτή την φορά.

Βουλευτές στην Βουλγαρία προωθούν σχέδιο νόμου κατά των κομμουνιστικών εμβλημάτων, προσαρμοσμένο στην «ξεχασμένη» κοινοτική οδηγία ότι φασισμός και κομμουνισμός δεν έχουν θέση στις δημοκρατίες, και απαγορεύεται η προπαγάνδισή τους. Προβλέπεται φυλάκιση και πρόστιμα.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Η σχέση με τον κομμουνισμό σε φέρνει στην κυβέρνηση. Και αν μάλιστα συνδυαστεί με φιλονατοϊκή και φιλοαμερικανική προσέγγιση, τότε είναι το άριστο. Άλλωστε, πάντα οι Έλληνες ήμασταν πρωτοπόροι, γι’ αυτό και εφεύραμε το έδεσμα «τουρλού». Πρωτότυπη συνταγή, με βάση τον σοβιετισμό, ολίγον Σόρος, ολίγον ΝΑΤΟ και αρκετή Μέρκελ, έχουμε πιάτο γκουρμέ. [Για επιδόρπιο, δεν θα ήταν άσχημη λίγη βόρεια Κορέα. Λίγη όμως, επειδή κάτι παραπάνω βαρύνει το στομάχι]

«Ο Ερντογάν βάζει τις βόμβες στην Άγκυρα για να προκαλέσει εισβολή στην Συρία». Δεν το λέγω εγώ, αλλά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της ρωσικής Βουλής, Φραντς Κλίντσεβιτς, επικαλούμενος πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Μπορεί να ακούγεται συνωμοσιολογικό, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές γνωρίζουν καλά το «Φαινόμενο της Συσπείρωσης γύρω από την Σημαία».

Πρόκειται για την τάση των πολιτών να συσπειρώνονται γύρω από την εξουσία στις δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις, όπου σιγούν οι αντιπολιτευτικές φωνές εμπρός στον μεγάλο κίνδυνο. Το φαινόμενο αυτό το ζούμε εδώ και καιρό στη Ελλάδα, όπου κανείς μας δεν θέλει να αποχωρήσει μια παντελώς αποτυχημένη κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να κάνει την βρόμικη δουλειά. Και μόνον η Αριστερά μπορεί να πάρει αντιλαϊκά μέτρα -όπως και κάνει- με άφωνη αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναπροωθήσεις των λαθρομεταναστών στην Τουρκία. Πώς να αντιμετωπίσεις μετά με σοβαρότητα το κυβερνητικό έργο!.. Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και της ομάδας των «53», στέλεχος της Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, στην οποία ανήκουν και η Θεανώ Φωτίου, Όλγα Γεροβασίλη, Μάκης Μπαλαούρας…) επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Πάρ’ τε μια ιδέα πώς γίνεται η μεταρρύθμιση. Αναδημοσίευσε εχθές η Voria.gr, θέμα του greenagenda.gr, για την προσπάθεια που καταβάλλει το Δημόσιο εδώ και 40 χρόνια, να καταρτίσει δασικούς χάρτες. Νόμιμα καταχωρημένο είναι το 0,5 % των δασών. Ο νυν αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, έχει δηλώσει τουλάχιστον πέντε φορές επισήμως ότι για να ξεμπλοκάρει το έργο θα επαναφέρει αρκετές από τις αρμοδιότητες στις δασικές υπηρεσίες και ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Αυτό ελέχθη και στις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου του 2015 και στις προγραμματικές δηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και δημοσίως αρκετές φορές ακόμη. Όμως σχέδιο νόμου ή διατάξεις δεν έχουν ακόμη παρουσιασθεί δημοσίως, πόσω μάλλον να έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση.