Skip to main content

Τα παιχνίδια των Σκοπιανών και η γνώμη των Τούρκων μαθητών για εμάς

Η διάσωση του εθνικού μας φαγητού, η δέσμευση της κυβέρνησης Τραμπ, το ξεψάχνισμα και στα βουλγαρικά σύνορα και η χρήση δακρυγόνων στην αλβανική Βουλή

Για όσους δεν το έμαθαν, να τους πω τα ευχάριστα. Ασφαλής είναι τελικά ο... γύρος, καθώς το ψήφισμα που ζητούσε να απορριφθεί η πρόταση της Επιτροπής για την χρήση πρόσθετων φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 376 ευρωβουλευτών.

Παρά κάτι δηλαδή, τριών ψήφων, δεν μας στέρησαν την εθνική μας τροφή. Θα μου πεις, και το κοκορέτσι μας απαγόρευσαν, και σιγά που το στερηθήκαμε. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Η κυβέρνηση Τραμπ δηλώνει ότι δεσμεύεται να συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους για να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, να αντιμετωπίσει την επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και να σταματήσει τη δράση των τζιχαντιστών τρομοκρατών παγκοσμίως. Δηλαδή, ο Ερντογάν θα συνεργαστεί με τον Τραμπ εναντίον του Ιράν; Και υπέρ του Ισραήλ;

«Η βία σε βάρος των εργαζομένων του σεξ πρέπει να σταματήσει», ήταν το μήνυμα των ιεροδούλων των Σκοπίων που εμφανίζονται σε μια "βιτρίνα" στο κέντρο των Σκοπίων, δελεάζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Έξι νεαρές ιερόδουλες έλαβαν το ρόλο των "κόκκινων φαναριών" στη βιτρίνα μιμούμενες τις ιερόδουλες του Άμστερνταμ ζητώντας την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Βουλγαρία φαίνεται ότι προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που “ξεψαχνίζουν” τους Έλληνες που προσγειώνονται στο έδαφός τους. Μέχρι πρότινος οι Έλληνες περνούσαν με μια τυπική επίδειξη του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους. Τα πράγματα άλλαξαν και μετά τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βέλγους, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς, πλέον και οι Βούλγαροι κοιτάζουν και ξανακοιτάζουν τα πιστοποιητικά έγγραφα των Ελλήνων επιβατών προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

Ένιωσα τόσο μειονεκτικά ως Έλληνας, είπε ταξιδιώτης προς την Βουλγαρία. Επί 1,5 ώρα ήμασταν στην αναμονή για έλεγχο

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Milliyet, για το πώς βλέπουν οι Τούρκοι μαθητές τους άλλους λαούς, οι Έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζονται σαν… ποταπά καθάρματα. Οι Βούλγαροι χαρακτηρίζονται ως διπρόσωποι, οι Ρουμάνοι σαν χώρα τσιγγάνων, οι Αλβανοί σαν τα ξαδέλφια των Τούρκων, η Βοσνία σαν τουρκικό έδαφος, το Μαυροβούνιο σαν χώρα μαφίας και οι Σέρβοι σαν τρομοκράτες.

Βρόμικα παιχνίδια των Σκοπιανών εις βάρος μας. Ο αρχισυντάκτης της σκοπιανής εφημερίδας Nova Makedonija, Αλεξάνταρ Ντίμκοφσκι, γράφει ότι οι ΗΠΑ δήθεν έχουν στείλει "τελεσίγραφο" στην Αθήνα, καλλιεργώντας την αίσθηση ότι οι πύλες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές και τους περιμένουν, και το μόνο που τους εμποδίζει είναι το ονοματολογικό.

Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι ακόμα και εάν βρεθεί λύση στο όνομα, η ΕΕ θα αργήσει πολλά χρόνια για αυτούς. Τα Σκόπια, ενώ έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα κοινωνικής συνοχής και διαφθοράς, νομίζουν ότι εάν γίνουν μέλος της ΕΕ θα τους λυθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα.

Χρήση δακρυγόνων μέσα στην Βουλή της Αλβανίας, ενόψει της εκλογής του νέου Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους. Το περιστατικό στην αίθουσα κλιμακώθηκε όταν ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη και η σύζυγος του παλαιού προέδρου του κόμματος Ιλίρ Μέτα προέβησαν σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να χτυπήσουν τον Ράμα με μπότες.