Skip to main content

Τα παράπονα των Ρώσων για τους Κινέζους στην... Ελλάδα

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η ΔΕΗ δίνει τα περισσότερα έργα Κινέζους, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτοί χρησιμοποιούν τεχνογνωσία ρωσικής προέλευσης!

Ποιο είναι το γενικό συμπέρασμα από το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, που διαφαίνεται και μια ιδιαίτερη κινητικότητα (πχ διοργάνωση συνεδρίων κλπ); Οτι οι Ρώσοι θεωρούν εαυτούς «ριγμένους» από την ελληνική πλευρά, σε μια σειρά από αποκρατικοποιήσεις με πρώτη από όλες αυτή που αφορά στην ΔΕΗ, και ειδικότερα στα μεγάλα projects που μοιράζει η Επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι θεωρούν ότι η ελληνική επιχείρηση δίνει πλέον τη μερίδα του λέοντος στους Κινέζους (και είναι αλήθεια, ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να γίνεται μέσω της κινεζικής εταιρείας CMEC). Και μάλιστα, αν και οι Κινέζοι χρησιμοποιούν υλικά και τεχνογνωσία ρωσικής προέλευσης, όπως τουλάχιστον υποστήριζουν οι Ρώσοι.

Οι τελευταίοι πάντως μέχρι σήμερα έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους επενδυτές: κάνουν σαφώς μικρότερες προσφορές αν και «δεσμεύτηκαν» ότι θα διορθώσουν αυτό το ...ελάττωμα. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη…