Skip to main content

Τα παπούτσια των παγκόσμιων ρεκόρ δώρισε ο Γιουσέιν Μπολτ

Ο κορυφαίος δρομέας όλων των εποχών θέλει να κάνει πράγματα για τα παιδιά της Τζαμάικα και να βοηθήσει έτσι την πατρίδα του

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να κάνει πράγματα για τα παιδιά της Τζαμάικα και να βοηθήσει την πατρίδα. Έχει κάνει πολλές τέτοιες πράξεις, όμως αυτή τη φορά αποφάσισε να τις ξεπεράσει όλες δωρίζοντας τα παπούτσια που έκανε τα παγκόσμια ρεκόρ το 2009.

Το 9.58 στα 100μ. και το 19.19 στα 200μ. είναι δύο επιδόσεις που θα αργήσουν πολύ να καταρριφθούν. Ιδίως το 9.58. Λογικό είναι λοιπόν, τα παπούτσια με τα οποία έτρεξε ο Τζαμαϊκανός στο Βερολίνο όπου έκανε τα ρεκόρ να έχουν αστρονομική αξία. Έτσι ο Μπολτ αποφάσισε να τα δωρίσει στην Λείντι Άλεν που ειναι η σύζυγος του γενικού κυβερνήτη της Τζαμάικα, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για το ίδρυμα που φροντίζει για την υγεία των άπορων παιδιών της Τζαμάικα. «ο Γιουσέιν ήρθε πριν από τρία χρόνια στο ίδρυμα και ξεκίνησε να μας βοηθά. Συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα» δήλωσε η σύζυγος του κυβερνήτη. Τα παπούτσια του Μπολτ θα δημοπρατηθούν στις 24 Ιουνίου και το ποσό αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Πηγή: sportsfeed.gr