Skip to main content

Τα πάντα κάνει ο… Σολτάνι

Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο Καυταντζόγλειο, χάρη σε ένα αρκετά τυχερό γκολ του Σολτάνι στο 74΄.
Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο Καυταντζόγλειο χάρη σε ένα αρκετά τυχερό γκολ του Σολτάνι στο 74΄.

Άσχημο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, πρώτο τρίποντο για τον "Γηραιό" μετά τις 18 Σεπτεμβρίου και το 1-0 επί της Λάρισας και πρώτη νίκη επί του Άρη μετά από 6 χρόνια σε εντός έδρας αναμέτρηση με τους "κίτρινους".

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Ηρακλή με τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Κυριαζή, Κατσαμπή, Χοσέμι και Κανακούδη αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ντάνι και Πίτου Γκαρσία ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Αραμπατζής πήρε θέση στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον Σολτάνι αριστερά και τον Μάρα σε οργανωτικό ρόλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Γιάκομπ.

Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τον Σηφάκη στο τέρμα και ακραία μπακ τους Βανγκέλι και Μίσελ.

Οριόλ και Λαζαρίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τριπλέτα στον χώρο της μεσαίας γραμμής τους Ναφτί, Τόχα και Πρίττα και τους Κάλβο και Χαβίτο στις πτέρυγες. Ο Ρουίς ήταν ο μοναδικός προωθημένος για τον Άρη.

Το ματς ξεκίνησε με τον Άρη να πλησιάζει μόλις στο 3’ στο 0-1, ωστόσο το δυνατό σουτ του Τόχα εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ελευθερόπουλος.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήλθε στο 12’, με τον Κατσαμπή να ενεργεί ως αμυντικός και να μην πλασάρει σωστά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μετά το λάθος του Μίσελ.

Δυστυχώς, μετά το πρώτο τέταρτο οι δύο ομάδες κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και για ένα 20λεπτο δεν συνέβη το παραμικρό στο παιχνίδι.

Νεύρα, πολλά φάουλ και διακοπές του αγώνα συνέθεσαν ένα ιδιαίτερα πληκτικό σκηνικό και μόλις στο 31’ ο Άρης είχε υποψία ευκαιρίας, με τον Μίσελ να σεντράρει και τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει πριν κάνει την προβολή ο Ρουίς.

Στο δίλεπτο 36’-37’ Σολτάνι και Κάλβο προσπάθησαν με πλασέ να φανούν απειλητικοί, ήταν πολύ άσχημη ωστόσο η εκτέλεσή τους και δεν προκάλεσαν ανησυχία στους τερματοφύλακες, ενώ στο 44’ ο Χαβίτο αστόχησε από καλή θέση, χωρίς να βρει τον στόχο.

Πολύ κακή εικόνα, λοιπόν, από αμφότερους τους αντιπάλους και απόλυτα δικαιολογημένο το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών.

Όσοι έλπιζαν ότι στο δεύτερο μέρος θα άλλαζε άμεσα η κατάσταση και οι δύο ομάδες θα απέδιδαν καλύτερο ποδόσφαιρο, φαίνεται πως έμεναν με την όρεξη όσο περνούσε η ώρα.

Οι παίκτες έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία και το θέαμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Μοναδική καλή στιγμή μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ήταν το σουτ του Σολτάνι στο 59΄ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Ο Ουζουνίδης έριξε στον αγώνα τον Σίσιτς αντί του Αραμπατζή και οι γηπεδούχοι άρχισαν να δείχνουν μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι τους, με τον Σολτάνι να μετατοπίζεται δεξιά, κίνηση που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στο 70΄ το πλασέ του Μάρα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 74΄ ο Σολτάνι άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή.

Ο Αλγερινός παίκτης επιχείρησε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Σηφάκης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι "κυανόλευκοι" έβαλαν θεμέλια για την πρώτη νίκη μετά από 2 μήνες.

Στο 76΄ και εντελώς ξαφνικά τα ποτιστικά άνοιξαν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, σε μία κωμική σκηνή που μόνο στα ελληνικά γήπεδα μπορεί να συναντήσει κανείς.

Ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου μετά από περίπου 5 λεπτά, με τον Kάλβο στο 85΄ να δοκιμάζει το σουτ από καλή θέση και τον Ελευθερόπουλο να μπλοκάρει στη γωνία του.

Γενικά, ο Άρης ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικός και παρά το ότι ο Κούπερ επιστράτευσε και τον Τσέζαρεκ και τον Φαμπιάνο οι "κίτρινοι" δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Έτσι, ο Ηρακλής ήταν ο νικητής και ισοβαθμεί με την Καβάλα στην 5η θέση και στους 15 βαθμούς, ενώ ο Άρης με 13 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση μαζί με Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα.

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής (54΄ Σίσιτς), Κυριαζής, Κανακούδης, Ντάνι, Πίτου, Μάρα (86΄ Ηλιάδης), Ιάκομπ, Σολτάνι (90+5΄ Κατσικάς)

Άρης: Σηφάκης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (82΄ Φαμπιάνο), Ναφτί, Κάλβο, Τόχα, Χαβίτο, Ρουίς (72΄ Τσέζαρεκ).