Skip to main content

Τα παίρνει πίσω για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ ο Μπουτάρης

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε με την πρότασή του για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους, τώρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα αλλάζει και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η έκθεση.

Βήματα πίσω κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η έκθεση. «Ποτέ δεν πρότεινα τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους, εμένα δεν με ενδιαφέρει η έκθεση αλλά ένα business center» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Είπα ότι θέλω να κάνω ένα business center, το οποίο θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μεγάλου συνεδριακού κέντρου, χωρητικότητας 4.000-5.000 θέσεων με την παράλληλη δημιουργία ξενοδοχείου και υποδομή για εγκατάσταση εταιριών, ενός μικρού εκθεσιακού χώρου» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι στόχος του είναι να απελευθερωθεί ο χώρος της έκθεσης που είναι στο κέντρο της πόλης.

«Δεν ζητάω από κανέναν την άδεια, μπορώ να προκηρύξω μία τέτοια επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι η έκταση 400 στρεμμάτων στους Λαχανόκηπους, ανήκει στο δήμο. Διευκρίνισε πάντως πως για να ωριμάσει μία τέτοια ιδέα χρειάζεται τουλάχιστον μία διετία. «Το θέμα της ΔΕΘ αποτελεί ταμπού για την πόλη. Η αντίληψη των εκθέσεων έχει αλλάξει και διεθνώς» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του δημάρχου για το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στους Λαχανόκηπους πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της πόλης. Αποτέλεσε δε την αφορμή για τη σύγκρουση κορυφής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που κατέληξε ως γνωστόν στην αποπομπή του προέδρου της ΔΕΘ Γ. Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Κώστα Μαυράκη.