Skip to main content

Τα Νησιά του Ειρηνικού και η Ωκεανία υποδέχθηκαν το 2018

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 ώρα Ελλάδας η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018. Η αλλαγή του χρόνου στην Υφήλιο.

Τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία υποδέχθηκαν το 2018, σημαίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος.

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 ώρα Ελλάδας η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατ. ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί -κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας- στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων σε μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Το θέαμα περιλάμβανε φέτος εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορταστεί η νομιμοποίηση τον Δεκέμβριο του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.

Η γιορτή συνεχίζεται την τελευταία νύχτα του 2017 στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και ακολούθως στην Αμερική, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ασία: Ομαδικός γάμος στην Τζακάρτα

Στο Χονγκ Κόνγκ «διάττοντες αστέρες» θα πέσουν από τους ουρανοξύστες που δεσπόζουν στο Λιμάνι Βικτώρια.

Στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, πεντακόσια ζευγάρια θα πουν το «ναι» σ' έναν γιγάντιο ομαδικό γάμο.

Το Ντουμπάι αντικατέστησε το παραδοσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων με ένα θέαμα λέιζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (828 μέτρα).

Ευρώπη: Εορτασμοί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Οι κύριες λεωφόροι και πλατείες της Μόσχας διακοσμήθηκαν για να υποδεχθούν το 2018 και πυροτεχνήματα θα φωτίσουν 36 κτήρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στη λεωφόρο των Σανζ-Ελιζέ για ένα θέαμα ήχου και φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ θα ακολουθήσει θέαμα πυροτεχνημάτων.

Σχεδόν 140.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και διασώστες θα βρίσκονται επί ποδός στη Γαλλία μέσα σ' ένα «πλαίσιο αυξημένης τρομοκρατικής απειλής», σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Γερμανία, για πρώτη φορά φέτος οι οργανωτές της μεγάλης γιορτής της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, έχουν προβλέψει, μέσα στις ιατρικές σκηνές που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός, θέσεις ειδικά για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή αισθάνονται πως απειλούνται.

Στη Ρουμανία, στη Βάτρα Ντόρνεϊ (βόρεια), χορευτές έρχονται για να συμμετάσχουν σε μια παραδοσιακή γιορτή, ντυμένοι με δέρματα αρκούδας.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνει η μνήμη της τραγικής Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένοπλος είχε εισβάλει στο κλαμπ Ρέινα, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας 79.

Αμερική: Παγωμένη αλλαγή του χρόνου

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι επίσης ενισχυμένη στη Νέα Υόρκη για τους παραδοσιακούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Times Square, τη στιγμή που η θερμοκρασία έχει πέσει στους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν.