Skip to main content

Τα νέα εισπρακτικά μέτρα και ο κίνδυνος του ντιμπέιτ για τη ΝΔ

Τα νέα εισπρακτικά μέτρα στο πολυνομοσχέδιο, τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ.

Πολύ θα ήθελα να μάθω, αυτοί που πρότειναν, κι αυτοί που αποφάσισαν τα νέα εισπρακτικά μέτρα, αν πιστεύουν ότι πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα. Αν θα εισπράξουν δηλαδή, όσα ευελπιστούν. Αν το πιστεύουν αυτό, τότε θέλω να μάθω από πού και πώς πήραν το πτυχίο τους

Επειδή δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι όλα τα μέτρα οδηγούν σε άνοδο της παραοικονομίας. Εκτός και αν εκατονταπλασιάσουν τον αριθμό των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, ώστε να υπάρχει και μια ομάδα σε κάθε γωνιά του δρόμου και να ελέγχει. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που επέβαλαν άλλοι φωστήρες πριν από δυο χρόνια, έφερε λιγότερα έσοδα, όχι μόνο από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν, αλλά και από ό,τι εισέπρατταν προηγουμένως.

Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που εισάγουν μηχανές για πιστωτικές κάρτες (κάποιες εκατοντάδες ευρώ η κάθε μια). Όσο για την δικαιολογία ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, ας το καλύτερα. Είναι το περικάλυμμα. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η «παγκόσμια αρχή» -που έλεγε ο γιος της Μάργκαρετ- έχει αποφασίσει τη χρήση πλαστικών καρτών για πλήρη έλεγχο των πολιτών.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με την ύπαρξη άδικων και υπερβολικών φόρων. Ούτε με την δυνατότητα των «εθνικών προμηθευτών» να διοχετεύουν κέρδη είτε σε οφφ-σορ εταιρίες, είτε σε άπειρες άλλες αλληλοσυμπληρούμενες. Και πάνω απ’ όλα γίνεται με το καλό παράδειγμα και τις διαφανείς ασχολίες των κυβερνώντων.

Όταν υπάρχουν στοιχεία, ή ακόμη και υπόνοιες αδιαφανών ενεργειών, όταν υπάρχει το ολοφάνερο βόλεμα των «δικών» μας σε βάρος άλλων και όταν είναι αποδεδειγμένη η ακαταλληλότητα προσώπων σε καίριες θέσεις, τότε η πολιτεία δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να μη είναι συνεπής. Πέραν του ότι και να θέλει να είναι, δεν θα μπορεί, επειδή ξεζουμίστηκε.

Συμπέρασμα: Να προετοιμαστούμε σε λίγο καιρό για άλλες άγριες καταστάσεις, όπως αυτές του καλοκαιριού.

Κάποια στιγμή τα επικοινωνιακά παιχνίδια θα λάβουν τέλος. Πόσο καιρό μπορείς να κοροϊδεύεις έναν λαό; Μας είπε ο αρμόδιος υπουργός, ότι για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα ανοίξουν τις θυρίδες των Τραπεζών. Το μόνο που θα βρουν εκεί είναι αράχνες. Επειδή όταν προειδοποιείς τι θα συμβεί, θα είναι βλάκες να κρατούν εκεί κάποιοι μαύρα χρήματα. Εκτός και αν η αναγγελία του υπουργού έχει την έννοια προειδοποίησης, ώστε όσοι δεν τα σήκωσαν ακόμη να το κάνουν τώρα.

Νομίζω πως αδικούμε τον Τσίπρα, ότι κάνει κωλοτούμπες. Απεναντίας, όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στη σοβιετοποίηση του κράτους, που είναι το παιδικό του όνειρο. Κατάργηση της ιδιοκτησίας, διάλυση της ιδιωτικής οικονομίας, προσλήψεις των ημετέρων, δημιουργία νομενγκλατούρας. Συνεπέστατος είναι ο άνθρωπος στις ιδέες του.

Θλιβερή η είδηση για τον βιασμό ανηλίκου και την κάλυψη του γεγονότος, στο Παπάφειο. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ως πρόεδρος του Ιδρύματος, προδόθηκε από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, που τους ανέθεσε την διοίκηση του Ιδρύματος.

Αν γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων της Ν.Δ., θα μπουν τα θεμέλια για μελλοντική της διάσπαση. Είπα και ελάλησα, και αμαρτίαν ουκ έχω. Ας το ξανασκεφθούν όσοι πράγματι θέλουν την ενότητα του κόμματός τους.