Skip to main content

Τα κράνη που δυσφημεί ο Βαρουφάκης και η λύση που βρήκε ο Γλέζος

Τα κράνη Shoei που δυσφημεί ο Βαρουφάκης, η λύση που βρήκε ο Γλέζος και η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Γκάμπριελ για την κυβέρνηση.

Βρήκε την λύση ο Γλέζος: «Αν όλοι οι Απόδημοι Έλληνες στείλουν 10 έως 100 ευρώ στους φίλους τους και στους συγγενείς τους στην Ελλάδα, θα ξεφύγουμε από την δύσκολη θέση», είπε, σημειώνοντας ότι έχει ζήσει και χειρότερα.

Τα πέντε εκατομμύρια των Αποδήμων αν στείλουν αυτά τα χρήματα, θα συγκεντρωθεί ένα ποσό από 50 έως 500 εκατ. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Και με αυτά τα χρήματα ο Γλέζος θεωρεί ότι ξεφεύγουμε από την δύσκολη θέση. Μόνο που, σύμφωνα με το αίτημα της κυβέρνησης, θέλουμε άλλα 50 δισ. Άλλη τέτοια πρόταση έχει ο Μανώλης;

Άσε που έστειλαν οι Απόδημοι χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών μετά την πυρκαγιά στην Πελοπόννησο (για να φύγει ο Καραμανλής), και τα 100 εκατ. που μαζεύτηκαν, ψάχνουμε ακόμη να βρούμε πού είναι.

Μού κάνει εντύπωση η επίθεση του Σαμαρά στο πρόγραμμα του Τσίπρα. Παρόμοια δεν έλεγε ο Αντώνης με τα Ζάππεια; Ξέχασε ότι ήταν σφόδρα αντιμνημονιακός; Ξέχασε που του ζητούσε ο γιος της Μάργκαρετ να συγκυβερνήσουν, και αρνιόταν;

Ο κ.  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα καθώς είπε ότι στην κυβερνητική παράταξη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Τσ… τσ… τσ… Δεν πρέπει να αποκαλύπτονται κρατικά μυστικά. (Αλήθεια, μπορεί κάποιο κόμμα να ερευνήσει πού εργάζονται αρκετοί από τους συνέδρους, στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ;)

Στην Ελλάδα ξεχάστηκε το βασικό στοιχείο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Ίσως επειδή δεν γνωρίζουμε καλά… την ελληνική γλώσσα. Γιατί υπάρχει ο όρος «χρηματοπιστωτικό σύστημα»; Επειδή βασίζεται στην «πίστη» μεταξύ συναλλασσομένων. Όταν χαθεί η «πίστη» καταρρέει το σύστημα.

Κι αυτό έκανε ο πρωθυπουργός με το κλείσιμο των τραπεζών, διενεργώντας δημοψήφισμα για προσωπικούς - κομματικούς λόγους. Θα πληρώνει για πολλά χρόνια και πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός τις Συνιστώσες.

Όλοι οι Λατινοαμερικανοί ηγέτες που συγχάρηκαν τον Τσίπρα, το έκαναν επειδή εξέλαβαν το «όχι» ως επιθυμία εξόδου από το ευρώ και χρεοκοπίας. Τώρα που ο Τσίπρας έστειλε τις εξοντωτικές προτάσεις για τον λαό, λες να του ζητήσουν πίσω τα συγχαρίκια;

Τι θα γίνει τώρα με τον διαχωρισμό του λαού σε Μνημονιακούς και αντι-Μνημονιακούς; Βρεθήκαμε όλοι σε μια πλευρά, και απέναντι στο ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ομολογώ ότι πράγματι η «Πρώτη φορά Αριστερά» κατάφερε να ενώσει την πλειονότητα των Ελλήνων σε ένα μνημονιακό μπλοκ. Πρωτοτυπία.

Η μη ύπαρξη Συμφωνίας ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά τη Βουλγαρία, αφού η Ελλάδα θα σταματήσει το δανεισμό και θα μειωθούν περαιτέρω οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί έναν κίνδυνο για τη Βουλγαρία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας της Βουλγαρίας, Ιβάν Νέικοφ. Και μάθαμε, από αυτόν, ότι στην Ελλάδα εργάζονται -νόμιμα και παράνομα- 200.000 Βούλγαροι! Και οι άνεργοι Έλληνες φεύγουν για άλλες χώρες.

Άκου τώρα… Ο Βαρουφάκης δυσφημεί τα κράνη Shoei! Ιδιαίτερα ενοχλημένα είναι τα στελέχη της Ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής κρανών Shoei, από τις συνεχείς εμφανίσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με το κράνος τους. «… ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας μιλάει για την οικονομική κρίση της χώρας του αλλά και για πιθανές περικοπές στις συντάξεις όταν στο κεφάλι του φαίνεται το εμπορικό σήμα της εταιρείας μας. Για μας αυτό είναι αντιπαραγωγικό» δηλώνουν κορυφαία στελέχη της εταιρείας.