Skip to main content

Κούλουμα στο Σέιχ Σου - Όλες οι εκδηλώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στο δάσος του Σέϊχ Σου θα εορταστούν και φέτος τα Κούλουμε με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών. Οι εκδηλώσεις στις υπόλοιπες Κοινότητες

Με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών θα εορταστεί και φέτος η Καθαρά Δευτέρα στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρινό Λόφο).

Την πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα από τις 11:00 – 15:00. Θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Στην Τούμπα, η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2018» στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει απο τις 11:00 το πρωί και θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο, την Κρήτη και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Άλσος Νέας Ελβετίας η Ε΄ δημοτική Κοινοτητα διοργανώνει από τις 11.00 το πρωί εκδήλωση «Ελάτε να γίνουμε μια παρέα», με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορευτικά. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα  και κρασί και στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί.

Στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας θα πραγματοποιηθούν από τις 11.00 στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (οδός Γενναδίου αρ. 12-14) εκδήλωση για τα Κούλουμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διάθεση παραδοσιακών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά εμπορίου, λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί. Παράλληλα θα υπάρχει μουσική κάλυψη με ζωντανή παραδοσιακή μουσική με χάλκινα, χορός ενώ στους μικρούς μας φίλους θα διανεμηθούν χαρταετοί.

Στην εκδήλωση θα  συμμετέχει η Εθελοντική χορευτική Ομάδα Τριανδρίας. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.