Skip to main content

Τα κούφια λόγια και η κοροϊδία στους «Δεν Πληρώνω»

Τα κούφια λόγια για την πτώση του ελικοπτέρου, τα πολιτικά θύματα του «Δεν Πληρώνω» και το πραγματικό αφεντικό της κυβέρνησης.

Άλλα τρία παλικάρια μας έπεσαν επιτελώντας το καθήκον τους. Θα ακούσουμε από τους πολιτικούς μας τα συνήθη κούφια λόγια, και το πόρισμα που θα βγει θα καταλογίζει ευθύνη στον πιλότο (αν δεν υπάρχει βλάβη). Δεν είναι η πρώτη φορά. Και οι χήρες  με τα ορφανά θα πάρουν 100 ευρώ σύνταξη. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες καθαρίστριες του Κατρούγκαλου αμείβονται με πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι οι πιλότοι που δίνουν την ζωή τους για την πατρίδα. Βλέπετε, δεν είναι συνδικαλισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε συμφώνησαν να δώσουν στον Κατρούγκαλο το 12% των μελλοντικών εισπράξεών τους.

Βουλευτής του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε έναν σημαντικό ισχυρισμό. Δήλωσε πως «Μετά από τις εκλογές και λόγω των συγκρούσεων στην περιοχή, μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού παραιτήθηκε και ζήτησε να εργαστεί σε δήμους Μόνο στον δήμο Σελεύκειας υπέβαλαν αίτημα περίπου 200 επαγγελματίες λοχίες».

Χρόνια γράφω ότι εκτός από την οικονομία της και ο τουρκικός στρατός είναι «φούσκα», αλλά οι εναλλασσόμενοι υπουργοί στο ΥΠΕΘΑ παθιάζονται αποκλειστικά από «τις παράτες και τα λιλιά», και τα δύσκολα τα κρύβουν κάτω από το χαλί. Και δεν είναι «φούσκες» μόνον αυτά. Αλλά και οι Τούρκοι πολιτικοί, τους οποίους μόνον η Ελλάδα θεωρεί σπουδαίους.

Θα ήταν υπερβολή αν έλεγα πως αποτελεί ανηθικότητα η στάση του κυβερνώντος κόμματος, απέναντι στα πολιτικά του θύματα, που τους προέτρεπε να μη πληρώσουν τα διόδια επειδή «η Αριστερά που ερχόταν στην εξουσία θα τους προστατεύσει από την κρατική και την τροϊκανή αυθαιρεσία»;

Και υπήρξαν πολλοί που δεν πλήρωσαν. Είτε από αφέλεια, είτε για ιδεολογικούς λόγους. Και προσαυξήθηκε το χρέος με τα πρόστιμα, με τα θύματα να βρίσκονται σε απόγνωση. Τουλάχιστον, ας φροντίσει να ρυθμίσει αυτά τα χρέη, αφαιρώντας τις προσαυξήσεις, ή να τα πληρώσει η Βαλαβάνη και ο Τσίπρας ως υποκινητές της παρανομίας.

Όσο για τα θύματα, ίσως έμαθαν ότι οι «μαγκιές» και η «αριστερή επαναστατική πολιτική» έρχεται η στιγμή που «πληρώνουν» τους «επαναστάτες».

Άσχετο: Τώρα κλαις, γιατί κλαις; Συ δεν είσαι που ψήφιζες χθες;

Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, μού ενίσχυσε την υπόνοια ότι το πραγματικό αφεντικό στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Παππάς (όχι μόνο ο υιός, αλλά και ο μπαμπάς) κι έχουν τον Τσίπρα για βιτρίνα. Το στυλ baby face πιάνει στους ψηφοφόρους.

Έξυπνο κόλπο του Τσετσένου προέδρου Καντίροφ, που είναι στο πλευρό του Πούτιν. Δήλωσε, ότι έστειλε πολλούς Τσετσένους κατασκόπους μέσα στον ISIS, που ενημερώνουν τους Ρώσους τι να βομβαρδίσουν. Αποτέλεσμα: Οι Τσετσένοι τζιχαντιστές -σκληροί και αδίστακτοι- θεωρούνται ύποπτοι πλέον, έναν δε τον αποκεφάλισαν οι άλλοι ως κατάσκοπο.

Οι βουλγαρικές μεταφορικές επιχειρήσεις ζητούν αποζημιώσεις για τις ζημίες που έχουν υποστεί από τον ελληνικό αποκλεισμό και κατηγορούν την βουλγαρική κυβέρνηση γιατί δεν αντιδρά «δυναμικά». Προσέφυγε η Βουλγαρία στην Ευρώπη, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.