Skip to main content

Τα... κατάφερε και δεν κέρδισε ούτε στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ (vid)

Ο Δικέφαλος κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ένα μοιραίο λάθος στο 89’ του στέρησε για 3η συνεχόμενη φορά τη χαρά της νίκης μακριά από την Τούμπα

Για άλλη μία φορά, την τρίτη σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς φέτος στη Super League, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να φύγει νικητής: σήμερα ήταν η σειρά της Λάρισας να του βάλει δύσκολα και να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 89' (1-1), σε ένα παιγνίδι που ο Δικέφαλος ήλεγχε χωρίς προβλήματα το σκορ και τον ρυθμό, μέχρι, όμως, την αποβολή του Ευθ. Κουλούρη (88'). Έτσι, ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μετά από έξι αγωνιστικές, έστω και με παιγνίδι περισσότερο από ΑΕΚ και Πανιώνιο.

Τα πρώτα 35 λεπτά κύλησαν με τους γηπεδούχους να φροντίζουν την ανασταλτική λειτουργία τους και να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να τους απειλήσει. Στο τελευταίο εξάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους χώρους για να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Βιεϊρίνια (39΄, 40΄), πριν ο Λέο Μάτος ανοίξει το σκορ στο 44ο λεπτό, από πανέξυπνη πάσα του Μαουρίτσιο.

Με το σκορ να μην εξυπηρετεί, πια, τις επιδιώξεις τους, οι «βυσσινί» έγιναν πιο επιθετικοί στην επανάληψη. Ο Λεοζίνιο αστόχησε σε προβολή στο 56΄, η κεφαλιά του Περόνε είχε την ίδια κατάληξη στο 77΄. Το συγκρότημα του Δικεφάλου επιχείρησε να εφαρμόσει το δόγμα του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», μόνο που οι παίκτες του Λουτσέσκου το... παράκαναν, καθώς δεν κατόρθωσαν να διασφαλίσουν τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, κρατώντας την ΑΕΛ «ζωντανή» ως το τέλος.

Τελικά το... πλήρωσαν ακριβά, αφού στο 88ο λεπτό ο Κουλούρης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ζίζιτς και, δύο λεπτά αργότερα, ο Κριζμάν πέρασε με όμορφο τρόπο τη μπάλα πάνω από τον Ρέι κι έσωσε ένα βαθμό για την ομάδα του.

Ο Δικέφαλος, βέβαια, διαμαρτύρεται -σωστά- για τη φάση του 68ου λεπτού, όταν ο Ρέντζας «γκρέμισε» τον σκόρερ Μάτος μέσα στη μικρή περιοχή, με τον διαιτητή, όμως, να δείχνει «παίζετε».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, αφού, μετά από λεκτική αψιμαχία, ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας, Αλ. Κούγιας, έφτυσε (!) τον μέσο του ΠΑΟΚ Ελ Καντουρί, με αποτέλεσμα να προκληθεί μίνι - σύρραξη μεταξύ και των υπολοίπων, παικτών και παραγόντων.

Δείτε τις καλύτερες στιγμής της αναμέτρησης, ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (24΄ Φάρκας), Ζίζιτς, Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (76΄ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84΄ Μασούρας).

ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Ζαμπράνο, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς (72΄ Κουλούρης), Τσίμιροτ, Πέλκας (63΄ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (85΄ Μακ).