Skip to main content

Επίθεση Αβραμόπουλου κατά Καπόν για τα δημοτικά τέλη

Η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στον πρώην αντιδήμαρχο Χασδάι Καπόν για τη μείωση των δημοτικών τελών λόγω κακοκαιρίας.

Τα πυρά του κατά του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Χασδάι Καπόν έστρεψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος για το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας (δείτε εδώ και εδώ).

Σε σχόλιό του στο facebook ο πρώην αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν έκανε λόγο για «αποφάσεις του ποδαριού».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση της Άννας Αγγελίδου Πολυχρονιάδου για το θέμα της μείωσης των τελών ο κ. Καπόν είπε χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι για τέτοιου είδους αποφάσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη των δημοτών της πόλης μας...». Στη συνέχεια ο κ. Καπόν πρόσθεσε: «Τέτοιες αποφάσεις του ποδαριού δεν έχουν καμία τύχη και το μόνο που κάνουν είναι να χαϊδεύουν αυτάκια...».

Χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την λύπη του για τη στάση του δημοτικού συμβούλου, χαρακτηρίζοντας ανοίκειο τον τρόπο με τον οποίο επέκρινε τα δημοτικά τέλη.  

«Δεν μπορώ να ανεχτώ φαινόμενα ότι ενώ εδώ ψηφίζετε, συνάδελφος μας από το διαδίκτυο επέκρινε με τρόπο ανοίκειο τα δημοτικά τέλη. "Ντρέπομαι για τέτοιες αποφάσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη των δημοτών" έλεγε ο άνθρωπος. Αυτός που έχει διαφορετική άποψη, εδώ είναι το βήμα. Ούτως ή άλλως έρχεται έρχεται αραιά και πού στο δημοτικό συμβούλιο. Παρακαλώ, όμως, αν θέλει να μιλάει για τέτοια θέματα,  εάν έχει διαφορετική γνώμη, να την εκφράζει στο βήμα, πουθενά αλλού. Λυπάμαι γι αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, «δεν είμαστε εδώ για να διατυπώνουμε ευχολόγια και να λέμε λόγια στον αέρα, κάνουμε πράγματα προς όφελος των συμπολιτών». «Και όποιος δεν είναι σε θέση να παλεύει γι αυτά, να δίνει μάχες, τα παρατάει και πηγαίνει σπίτι του», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση των δημοτικών τελών μόνο για έναν μήνα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο βρέθηκε λύση που αφορά «τη μείωση των δημοτικών τελών κατά ποσοστό τέτοιο που να αναλογεί και στον Ιανουάριο και θα εκτείνεται σε όλο το έτος».

«Αυτή ήταν και μια προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που μας υπέδειξαν έναν τρόπο να λύσουμε το θέμα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι οι Θεσσαλονικείς θα γνωρίσουν μια ακόμη μείωση των δημοτικών τελών, το ποσοστό θα οριστεί από την αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες και θα γίνει απόφαση μας που καλύπτει πλήρως το αίτημα μας, την προσπάθεια μας να δώσουμε μικρή ανακούφιση στους συμπολίτες μας που την περίοδο του παγετού υπέστησαν υλικές ζημιές», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.