Skip to main content

Χρέος του Τσίπρα να ακούσει μέχρι τέλους τον Κοτζιά για το Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός οφείλει να παραμείνει στη γραμμή του ΥΠΕΞ και να κλείσει τα στόματα των συντρόφων του αριστεριστών βάλλουν ευθέως κατά του Κοτζιά.

Πόση αδιαφορία για τα εθνικά θέματα... Παίζεται το μέλλον του ελληνισμού σε 10 μέρες που θα γίνει η Διάσκεψη για την ταφή της Κύπρου, κι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος ασχολείται με τη Γεροβασίλη.

Ασφαλώς και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη κι αυτή η κυβερνητική αυθαιρεσία, που δείχνει την ποιότητά της, αλλά παράλληλα έπρεπε να δοθεί η δέουσα σημασία σε άλλα σοβαρότερα θέματα. Δεν συγκλήθηκε το Συμβούλιο Αρχηγών για να συναποφασίσουν κοινή γραμμή στο Κυπριακό. Καουμπόικα η κυβέρνηση, θα… ενημερώσει τους Αρχηγούς δύο μέρες πριν μπει η ταφόπλακα.

Και οφείλουν οι Ελλαδίτες πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αφήσουν τις σαχλαμάρες, ότι «στηρίζουμε τις επιλογές του Αναστασιάδη», ή ότι υπάρχει κοινή γραμμή. Καμιά κοινή γραμμή δεν υπάρχει. Ο Αναστασιάδης είναι έτοιμος να τα ξεπουλήσει όλα. Άλλα συμφωνεί με τον Ακκιντζί, άλλα λέει στην Κύπρο και Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν από την μεγάλη προδοσία που ετοιμάζεται να κάνει., κάποιοι πρέπει να τον σταματήσουν.

Ο Τσίπρας έχει χρέος [αν γνωρίζει τι θα πει αυτός ο όρος] να ακούσει τον Κοτζιά. Τον οποίο Κοτζιά, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο κατακρίνω συνεχώς για τα τουριστικά του ταξίδια και τις απαράδεκτες συνεννοήσεις με Αλβανούς και Σκοπιανούς. Όμως στο θέμα της Κύπρου, έχει πάρει εθνικές θέσεις [θα ήμουν ανέντιμος αν δεν του το αναγνώριζα] και μέχρι στιγμής ο Τσίπρας τον ακολουθεί. Οφείλει να συνεχίσει να το κάνει και να κλείσει τα στόματα των συντρόφων του αριστεριστών βάλλουν ευθέως κατά του Κοτζιά [ίσως επειδή δεν έγινε αριστεριστής υπουργός στο ΥΠΕΞ, κι έμεινε ένας τους αβόλευτος]

Χωρίς Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΗΕ και ΕΕ δεν πρέπει να γίνει Διάσκεψη. Στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη "πενταμερής διάσκεψη", ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως σημείωσε, Ελλάδα, Βρετανία και Τουρκία αναμένεται να συμμετάσχουν "στο πιο υψηλό τους επίπεδο", αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις συνομιλίες δεν θα συμμετάσχουν ενεργά η Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλα μέρη

Και δείτε πού βρίσκεται η αθλιότητα των Τούρκων (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Δεν θέλουν να παρευρίσκεται ο Αναστασιάδης ως πρόεδρος της Κύπρου, αλλά ως εκπρόσωπος των Ε/κ, επειδή δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη κυπριακού κράτους. Αλλά τότε, ως ποίου κράτους εγγυήτρια θα παραστεί η Τουρκία, αφού δεν υπάρχει; Και πώς είναι δυνατόν να συζητιέται η τύχη ενός κράτους, εν απουσία αυτού; Δεν τέλειωσε η εποχή των βρετανικών κανονιοφόρων που βομβάρδισαν την Αθήνα του Όθωνα για να υποχρεώσουν την Ελλάδα να αποζημιώσει τον Πατσίφικο στις παράνομες αξιώσεις του;

Κι εκείνο που με κάνει να φοβάμαι περισσότερο, είναι ότι θα συζητά ο Τσίπρας με τον Ερντογάν. Ας ελπίσουμε, μέσα στην αίθουσα της Διάσκεψης να παρευρίσκεται και ο Κοτζιάς δίπλα στον Τσίπρα, επειδή αυτός παριστάνει τον μάγκα στα μπαλκόνια, αλλά ό,τι χαρτί του δώσουν το υπογράφει.