Skip to main content

Τα hedge funds επιστρέφουν σορτάρoντας τώρα και την Ιταλία

Θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλες περιπέτειες μέσα στο 2017, σε ό,τι αφορά το μέλλον του ευρώ, εάν η ιστορία της Ιταλίας «σκάσει».

Τα ίδια hedge funds που είχαν σορτάρει σε βάρος της Ελλάδας την εποχή που «ζυμωνόταν» η προοπτική του Grexit, επιστρέφουν στην Ευρώπη, στοχοποιώντας την Ιταλία!

Δύο «παίκτες», ο ένας εκ των οποίων είχε «βγάλει» τότε περί τα 500 εκατ. ευρώ από την ελληνική περιπέτεια, ξεκίνησαν ήδη τα στοιχήματα σε βάρος της Ρώμης.

Το πρόβλημα για την Ευρώπη συνολικά, ωστόσο, είναι ότι στην περίπτωση της Ιταλίας, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα διαθέσιμα κεφάλαια σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, για να αντιμετωπισθεί μια συνδυασμένη επίθεση. Αρκεί να αναφερθεί ότι εκεί, μόνο τα NPL's υπολογίζονται σε πάνω από 350 δις ευρώ, όταν στην Ελλάδα δεν έφταναν καν στα 100 δις.

Άρα θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλες περιπέτειες μέσα στο 2017, για την Ευρωζώνη και το μέλλον του ευρώ, αν η ιστορία της Ιταλίας σκάσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να λειτουργήσει και ως η ταφόπλακα του ενιαίου ευρωπαικού νομίσματος. Κι αυτό γιατί οι τριγμοί θα είναι μη αντιμετωπίσημοι.

Αλλά ακόμα και αν η Ιταλία γλιτώσει στο παρά 5', υπάρχει και άλλος στόχος, που «παραμονεύει». Ο επόμενος, λένε όσοι ξέρουν, θα είναι η Γαλλία. Ειδικά αν η Μαρί ΛεΠεν βγει νικήτρια από τις εκλογές και προαναγγείλει δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από το ευρώ.  Σε αυτή την περίπτωση, η διάλυση του θεωρείται αναπόφευκτη.